filmový festival Jeden svet v Prievidzi BERKAT Človek v ohrození
Jeden svet
12. ročník festivalu dokumentárnych filmov
11. - 16. marec 2019 | Dom kultúry | Prievidza
Facebook
Berkat
komu pomáhame?
chcem pomôcť!
daruj permanentku 1+1

Filmy

Ada na radnicu | Aktivistka | Biomasaker | Bojovníčka s nenávisťou | Cudzinec v raji | Čističi | Čo dokáže lož | Dál nic | Dôstojne zomrieť | Európsky sen: Srbsko | Keď príde vojna | Lenno a jeho rybka | Mesto duchov | Neviditeľné deti | Nič sa neodpúšťa | Nový svet | Organizátor | Pezinská skládka | Poklad | Pred zločinom | Rodinné mäsiarstvo | Švédi z osady | Verdikt v Maďarsku | Za zenitom | Zdravie za milión | Zlodeji času



Ada na radnicu

Ada for mayor / Pau Faus / Španielsko / 2016 / 85 min. / španielsky / titulky

Ada na radnicu Španielsko patrí medzi krajiny, na ktoré dopadla finančná kríza z roku 2008 najdrtivejšie. Barcelonská občianska aktivistka Ada Cola sa snaží organizovať pomoc pre ľudí, ktorí nemôžu splácať hypotéku a prichádzajú o strechu nad hlavou. Citlivý snímka zachytáva prerod nezdolnej aktivistky v ženu, ktorá chce poctivo, s elánom a zdravým rozumom preniknúť s občianskou platformou do politiky a zostať sama sebou. Po historickom víťazstve v júli 2015 stála Ada na čele barcelonskej radnice. Dokument sleduje desať mesiacov od vyhlásenia kandidatúry cez tvrdé vyjednávania a mediálne výstupy až po napínavý priebeh volieb a prvý deň v úrade. Súčasťou filmu sú tiež intímne zábery z videodenníka, v ktorom Ada zápasí aj sama so sebou.
V programe: utorok | 19:30



Aktivistka

Aktivisti / Petteri Saario / Fínsko / 2017 / 57 min. / fínsky / české a anglické titulky


Aktivistka Riikka žije v mestečku na severe Fínska, ktorého okolitá príroda mala zostať navždy nedotknutá. Keď medzinárodná ťažobná spoločnosť prejaví záujem o ťažbu kovov na mieste národného parku, mladá študentka sa rozhodne konať. Pre svoj postoj musí získať nielen svojho otca, ale aj niekoľko členov mestského zastupiteľstva, ktorí v ponuke vidia príležitosť na miestny rozvoj. Riikka márne vysvetľuje, že ústupky priemyselnej ťažbe a migrácii početnej pracovnej sily predstavujú pre región hrozbu. Dokument sleduje príbeh motivovaného dievčaťa, ktoré zakúša prvé prehry, ale sebavedome pokračuje v boji.
V programe: piatok | 16:35

Po filme diskusia s riaditeľkou Greenpeace Slovensko Ivanou Kohutkovou a vedúcim protiuhoľnej kampane Greeenpeace Radekom Kubalom



Biomasaker

Jana Bučka / Slovensko / 2018 / 30 min. / slovenský / titulky


Biomasaker Dokument z cyklu Biele vrany a hrdinovia medzi nami. Životné prostredie na Slovensku je v kritickom stave. Čelíme novodobej „ekocíde“. Film rozpráva príbeh jednotlivca v boji s mocenskými štruktúrami a zároveň poukazuje na odvrátenú stranu využívania alternatívnych zdrojov energie.
V programe: piatok | 16:00

Po filme diskusia s riaditeľkou Greenpeace Slovensko Ivanou Kohutkovou a vedúcim protiuhoľnej kampane Greeenpeace Radekom Kubalom



Bojovníčka s nenávisťou

La storia di Irmela, una donna contro il nazismo / Vincenzo Caruso / Nemecko, Taliansko / 2017 / 52 min. / nemecky, anglicky / slovenské titulky


Bojovníčka s nenávisťou Svojrázna sedemdesiatročná Berlínčanka Irmela už tridsať rokov každý deň neúnavne vyráža do boja s nenávistnými symbolmi, vyzbrojená sprejom, škrabkou a čistiacimi prostriedkami. Žiadne antisemitské plagáty, hákové kríže v podchodoch či homofóbne heslá na električkových zastávkach nie sú pred ňou v bezpečí. Irmela premaľuje, zoškrabe a zničí všetko, čo súvisí s akoukoľvek diskrimináciou. Nezľakne sa ani vyhrážok neonacistov či dokonca konfliktu so zákonom. Film sa týka nemeckej ultrapravicovej scény a zároveň je psychologickým portrétom hlavnej hrdinky.
V programe: streda | 19:30



Cudzinec v raji

Stranger in Paradise / Guido Hendrikx / Holandsko / 2016 / 73 min. / anglicky / slovenské titulky


Cudzinec v raji Učiteľ v triede vysvetľuje skupinke čerstvých migrantov, koľko budú spoločnosť stáť peňazí. Azylanti sa jeho argumenty snažia vyvrátiť. Budú predsa pracovať, a teda prispievať do rozpočtu krajiny, nie? Učiteľ im však vezme ilúzie: polovica z nich nikdy nenájde uplatnenie. Film reflektuje v troch dejstvách mocenský vzťah medzi Európou a utečencami. Natvrdo ukazuje realitu v živote učiteľa, ku ktorému sa dostanú tri rozličné skupiny migrantov a on sa ku každej z nich správa celkom odlišne: k prvej odmietavo, k druhej prejavuje riadnu dávku empatie a chuť pomôcť, k tretej neprejavuje už vôbec žiadne city.
V programe: štvrtok | 17:15

Po filme diskusia s Ondrejom Mikulášom, ktorý dva roky učil v programe Teach for Slovakia



Čističi

The Cleaners / Hans Block, Moritz Riesewieck / Nemecko, Brazília, Holandsko, Taliansko, USA / 2018 / 88 min. / anglicky / české titulky


Čističi Dnes môže hocikto nahrať na internet hocijaké zábery. No nie všetko, čo nahráme, tam aj zostane. Na tom, aby používatelia videli len schválený obsah, pracujú v anonymite desaťtisíce „čističov“. Ich úlohou je vyhľadávať a vymazávať nežiaduci obsah. Pracujú v utajení, ale filmárom sa podarilo kontaktovať niektorých „moderátorov obsahu“, ktorý pracujú v Manile na Filipínach. Majú skúsenosti s detskou pornografiou i so záznamami islamistického vraždenia. Postupné ničenie psychiky moderátorov však nie je jediný problém tejto profesie. Kde sa snaha zabrániť šíreniu zla mení na nebezpečnú cenzúru?
V programe: sobota | 12:30



Čo dokáže lož

Tomáš Kudrna / Česko, Francúzsko / 2016 / 52 min. / česky + s titulkami

Čo dokáže lož Kto stojí za nepravdivými informáciami v médiách a predovšetkým na konšpiračných weboch? Tento dokumentárny film analyzuje podobu informačnej vojny a vplyv dezinformácií v Českej republike. Snaží sa zistiť, kto stojí za nepravdivými správami, ktoré sa šíria predovšetkým na sociálnych sieťach a na takzvaných konšpiračných weboch. Autori tiež hľadali odpoveď na otázku, do akej miery sú šírené správy, príbehy a emócie súčasťou ruskej propagandy a akú úlohu v tom hrajú českí občania, ktorí sú z najrôznejších dôvodov nespokojní s vývojom v krajine po roku 1989. V snímke účinkujú rešpektované osobnosti z Českej republiky i zahraničia, ktoré sa téme dlhodobo venujú. Režisér Tomáš Kudrna so svojím tímom nakrúcal v Českej republike, Veľkej Británii, Holandsku a Rusku.
V programe: pondelok | 16:00

Po filme diskusia s investigatívnym novinárom Marekom Vagovičom aj o odkaze Jána Kuciaka



Dál nic

Ivo Bystřičan / Česko / 2013 / 75 min. / česky

Dál nic Ani po siedmich rokoch sa stavbárom nedarí spustiť do prevádzky pár zostávajúcich kilometrov diaľnice D8 vedúcich chránenou oblasťou Českého stredohoria smerom do Nemecka. Dokončenie stavby blokuje séria žalôb občianskeho združenia Deti Zeme, ktoré upozorňuje na nezákonný priebeh celého projektu. Miestni ľudia ale vnímajú situáciu odlišne. Kvôli nedostavaným úsekom im pod oknami denne prúdi nekonečné množstvo áut a kamiónov - a oni by sa radi dočkali pokoja. Neriešia pritom, že za oneskorenie stavby môže v prvom rade neschopnosť štátu dodržiavať vlastné zákony. Autorský film režiséra Iva Bystričana vypovedajúci o nefunkčnosti štátu je obkolesený vizuálne pôsobivými obrazmi unikátnej krajiny Českého stredohoria.
V programe: sobota | 18:10



Dôstojne zomrieť

‘t Is goed zo / Jesse van Venrooij / Holandsko / 2018 / 52 min. / holandsky / slovenské titulky

Dôstojne zomrieť Eelco trpí celý život depresiami, preto sa rozhodol podstúpiť legálnu eutanáziu. Jeho cesta nemá byť iba o ňom: pred smrťou chce prelomiť tabu a vytvoriť cestu pre ľudí, ktorí sú v rovnakej situácií ako on.
V programe: sobota | 16:10



Európsky sen: Srbsko

The European Dream: Serbia / Jaime Alekos / Španielsko / 2018 / 19 min. / anglicky / slovenské titulky


Európsky sen: Srbsko Keď krajiny ležiace pri balkánskej ceste začiatkom roku 2016 zavreli hranice, zostali tisíce migrantov a utečencov uviaznuté v pasci v Srbsku. Až 8 000 ich žije v srbských táboroch, ktoré prevádzkuje vláda, ale aj v opustených budovách a v provizórnych táboroch v lesoch a čaká na príležitosť prekročiť ostro stráženú hranicu Európskej únie. Štyridsaťšesť percent z nich tvoria deti a jedno z troch detí nemá žiadneho dospelého sprievodcu. Tých, ktorí sa pokúsili dostať do Maďarska načierno, maďarská polícia bije a mučí a potom ich vráti späť do Srbska.
V programe: streda | 16:00



Keď príde vojna

Až přijde válka / Jan Gebert / Česko, Chorvátsko / 2018 / 76 min. / slovenský / anglické titulky


Keď príde vojna Osemnásťročný Peter býva u rodičov a na prvý pohľad sa nijako neodlišuje od rovesníkov. Cíti sa ako vlastenec a pred niekoľkými rokmi založil organizáciu Slovenskí branci. Jeho intenzívnym vojenským výcvikom uprostred slovenských lesov prešlo vyše dvesto mladých mužov, ktorí hľadajú vedenie a vlastnú identitu. V maskáčoch a s maketami samopalov sa podrobujú jeho autoritatívnym sklonom. Peter verí, že jeho organizácia má budúcnosť, a plánuje jedného dňa odložiť uniformu a osloviť masy ako politik. Film o znepokojivom vzostupe nacionalizmu na Slovensku a o fungovaní moci.
V programe: pondelok | 19:30



Lenno a jeho rybka

Lenno & de Maanvis / Shamira Raphaëla / Holandsko / 2017 / 18 min. / česky / bez titulkov


Lenno a jeho rybka Desaťročný Lenno si priniesol domov novú akváriovú rybku – skalára. Majú toho dosť spoločného. Lenno dlhodobo rieši svoje sklony k násilnému správaniu a musí navštevovať školu pre problémové deti. Skalár je zase známy svojou agresivitou, s ktorou v akváriu útočí na ostatné rybky. Lenno má pre rybku pochopenie. Nie je pre neho ľahké byť „dobrým chlapcom“ a žiť podľa predstáv jeho okolia. Otcove rady počúva so vzdorom, trápi ho, že nie je taký ako jeho brat a že nevída častejšie svoju matku. Dokážu si Lenno a jeho rybka nájsť miesto medzi ostatnými?
V programe: sobota | 10:00

Premietanie v rámci cyklu Jeden svet deťom v sobotu doobeda



Mesto duchov

City of Ghosts / Matthew Heineman / USA / 2017 / 90 min. / anglicky, arabsky / české titulky


Mesto duchov Teroristická organizácia Islamský štát obsadila v roku 2014 Rakku a urobila z nej sídlo svojho veliteľstva v Sýrii. Hamúd, jeho brat Hasan a ďalší novinári z aktivistickej skupiny nasadzujú vlastné životy, aby odkrývali zločiny teroristov a vyvracali ich propagandu. Keď však Islamský štát čiastočne odhalí ich sieť, musia Hamúd a Hasan svoje rodné mesto opustiť. Zostávajú však v spojení so svojimi zdrojmi v Rakke a ďalej informujú svet o živote v meste. Za svoju činnosť získavajú medzinárodné uznanie, ale ani v exile nie sú v bezpečí...
V programe: sobota | 19:30



Neviditeľné deti

Marek Franko / Slovensko / 2018 / 27 min. / slovensky / titulky

Neviditeľné deti Dokument z cyklu Biele vrany a hrdinovia medzi nami. V súčasnosti žije na Slovensku niekoľko tisíc detí, ktoré trpia násilím zo strany svojich najbližších. O väčšine z nich však nevieme. Kde je hranica medzi zlyhaniami jednotlivcov, nefunčnosťou systému a apatiou spoločnosti?
V programe: štvrtok | 19:45



Nič sa neodpúšťa

Rien nʼest pardonné / Vincent Coen, Guillaume Vandenberghe / Belgicko, Francúzsko, Maroko / 2017 / 62 min. / francúzsky / české a anglické titulky


Nič sa neodpúšťa Zineb El Rhazoui sa netají kritickým názorom na islam a náboženstvo. Za slobodou prejavu odišla z Maroka do Francúzska, kde sa stala novinárkou v satirickom časopise Charlie Hebdo. Film sleduje päť kľúčových rokov jej života (2011 – 2016). V roku 2015 musí Zineb prekonať šok, že medzi obeťami teroristického útoku boli aj jej kolegovia z redakcie. Vyrovnáva sa so životom pod neustálou hrozbou a za masívnych bezpečnostných opatrení. V tejto situácii sa pripravuje na narodenie svojho dieťaťa. Napriek strate ilúzií o bezpečí uprostred západnej spoločnosti neprestáva odhodlane bojovať proti fanatizmu.
V programe: pondelok | 16:55

Po filme diskusia s investigatívnym novinárom Marekom Vagovičom aj o odkaze Jána Kuciaka



Nový svet

Uus Maailm / Jaan Tootsen / Estónsko / 2011 / 90 min. / estónsky / české titulky

Nový svet Rovnako ako väčšine európskych metropol aj estónskemu Talinu vládnu autá. Keď bola v roku 2006 otvorená vo štvrti Nový svet ďalšia cesta určená výhradne automobilom, došla skupine miestnych obyvateľov trpezlivosť. Po happeningu, pri ktorom v respirátoroch a plynových maskách bránili slávnostnému sprievodu pri otvorení tejto cesty, sa cykloaktivista Erko a študent architektúry Marten spoločne s priateľmi rozhodli založiť Spoločnosť Nový svet. Náplňou ich práce sa stali najrôznejšie aktivity obmedzujúce automobilovú dopravu v ich štvrti, napríklad sprejovanie falošných prechodov pre chodcov. Nápady, ako zmeniť svoju štvrť k lepšiemu, urobiť z nej príjemné a zdravšie miesto pre život a zamedziť diktátu automobilovej dopravy, sa rozhodli predniesť aj starostovi a mestským úradníkom. Snímka o aktivitách skupiny mladých Estóncov, ktorí svojimi akciami inšpirovali ďalších ľudí v rôznych častiach krajiny, približuje nezastupiteľnú úlohu občianskeho aktivizmu v súčasnej spoločnosti.
V programe: piatok | 19:30



Organizátor

Nick Taylor / USA / 2017 / 101 min. / anglicky / titulky

Organizátor Portrét Wade Rathkeho, kontroverzného zakladateľa ACORNu, ako aj skúmanie často zneužívanej a nepochopenej práce - organizácie komunity. Predtým ako sa stala neslávne známou po niekoľkých škandáloch, bola ACORN najväčšou komunitnou organizáciou v USA. Rathke, bývalý organizátor protivojnových demonštrácii, založil organizáciu v Little Rocku v roku 1970 a počas nasledujúcich desaťročí narástla do rozmerov významného politického hráča. Jeho vízia pomohla vybudovať ACORN, ale vnútorný konflikt a vonkajšie tlaky viedli k tragickému pádu. Rathke teraz buduje nové organizácie po celom svete a snaží sa obnoviť pôvodnú americkú. S použitím množstva archívnych materiálov a rozhovorov je Organizátor filmom o ľuďoch, ktorí venovali svoj život často skrytej, zvyčajne nepríjemnej a vždy kontroverznej práci budovania moci pre bezmocných.
V programe: utorok | 16:35

Po filme diskusia s Veronikou Střelcovou z Centra komunitného organizovania



Pezinská skládka

Lena Kušnieriková / Slovensko / 2018 / 27 min. / slovensky / titulky


Pezinská skládka Dokument z cyklu Biele vrany a hrdinovia medzi nami. Príbeh Pezinčanov, ktorí sa postavili proti skládke odpadu vo svojom meste. Precíznou a vytrvalou aktivistickou činnosťou odvrátili ekologickú katastrofu a stali sa tak symbolom nádeje pre ďalšie environmentálne a občianske kauzy na Slovensku.
V programe: utorok | 16:00



Poklad

El Tesoro / Nestor Del Castillo, Marisa Lafuente Esteso / Španielsko / 2017 / 12 min. / česky

Poklad Existujú rôzne poklady. Tento bude mať pre rodinu umierajúceho deväťdesiatročného Luisa zvláštny význam. Podarí sa rodine spoločne ho nájsť? V citlivo natočenom príbehu sa malé dievča Vera vydáva spolu s otcom a s dedkom na nie celkom obvyklý výlet. Ich cieľom je nájsť poklad. Vyrážajú autom do borovicového hája, ktorý pred mnohými rokmi vysadil Luis vlastnými rukami. Na mieste dedko dôkladne prehľadáva a vyhodnocuje každý strom. Až tu jeho vnučka pochopí, že onen poklad, ktorý hľadajú, je miesto, kde si ich dedko želá byť po smrti pochovaný.
V programe: sobota | 10:20

Premietanie v rámci cyklu Jeden svet deťom v sobotu doobeda



Pred zločinom

Pre-Crime / Monika Hielscher, Matthias Heeder / Nemecko / 2017 / 88 min. / anglicky, francúzsky, nemecky / české titulky


Pred zločinom V uliciach mesta nás takmer neustále sledujú kamery a počítač o nás zhromažďuje všetky osobné dáta: čo máme radi, s kým sa stretávame, čo sme robili posledný mesiac. Polícia v niekoľkých svetových metropolách už začala systematicky prepájať tieto informácie v snahe znížiť mestskú kriminalitu. Zhromaždené detaily zo života sledovaných občanov rozhodujú, či ich polícia preventívne vyhodnotí ako pravdepodobných kriminálnikov, alebo potenciálne obete trestného činu. Slúžia technológie 21. storočia skutočne na ochranu pred nekalými živlami alebo pomáhajú prehlbovať predsudky a napätie v spoločnosti?
V programe: sobota | 14:00



Rodinné mäsiarstvo

Slagershart / Marijn Frank / Holandsko / 2017 / 15 min. / česky


Rodinné mäsiarstvo Trinásťročný Wessel sa priúča trikom mäsiarskeho remesla od svojho starého otca, ktorý automaticky predpokladá, že jeho vnuk raz prevezme rodinnú firmu. Wessel o tom však nie je presvedčený – možno by radšej pracoval so živými zvieratami. Dozvedáme sa, že pre profesiu jeho otca ho spolužiaci v minulosti šikanovali. On poukazuje na ich pokrytectvo: myslia si, že mäso rastie na stromoch? Scény z bitúnka sa sústreďujú na remeselnú stránku podnikania, ale film zároveň zdôrazňuje nesmiernu slobodu, ktorá sa dostáva tínedžerom žijúcim na vidieku.
V programe: sobota | 10:35

Premietanie v rámci cyklu Jeden svet deťom v sobotu doobeda



Švédi z osady

Katarína Farkašová / Slovensko / 2018 / 72 min. / anglicky, slovensky / slovenské a anglické titulky

Švédi z osady Niektoré deti majú dvoch rodičov a niektoré štyroch: dvoch biologických a dvoch adoptívnych. Tí biologickí im dali genetickú výbavu, tí adoptívni ich vychovali a pripravili na život. Ale ktorí rodičia ich ovplyvnili viac? Alex, Christofer a Erik sú slovenskí Rómovia, ktorí boli v 90. rokoch adoptovaní do Švédska. Film zobrazuje ich cestu na Slovensko za ich biologickými rodičmi a za odpoveďami na otázky: Kto sme? Odkiaľ sme a prečo sa nás biologickí rodičia vzdali? Podobáme sa na nich? Kamera počas ich cesty zaznamenáva raz zábavné, inokedy zasa dojemné momenty plné človečiny.
V programe: štvrtok | 16:00

Po filme diskusia s Ondrejom Mikulášom, ktorý dva roky učil v programe Teach for Slovakia



Verdikt v Maďarsku

Ítélet Magyarországon / Eszter Hajdú / Maďarsko / 2013 / 107 min. / maďarsky / české titulky

Verdikt v Maďarsku Tri roky sledoval štáb súd so štyrmi maďarskými prívržencami krajnej pravice, ktorí boli obvinení zo série rasovo motivovaných vrážd šiestich Rómov, vrátane detí. Dolapenie páchateľov trvalo viac ako rok, samotné prejednávanie prípadu sa vlieklo najmä kvôli nedostatku dôkazov a zásadným pochybeniam polície. Vďaka neustálej prítomnosti kamier v súdnej sieni sa režisérke Eszter Hajdú podarilo zachytiť dramatický priebeh ostro sledovaného procesu, ku ktorého medializácii prispel známy maďarský hraný film Je to len vietor uvedený na Jednom svete v roku 2013. Dospeje súdny proces k rozuzleniu, ktoré prinesie trom pozostalým rómskym rodinám zadosťučinenie? Môžu dôverovať v spravodlivosť maďarského štátu?
V programe: streda | 16:20

Po filme diskusia s reportérom Andrejom Bánom a aktivistom Michalom Karakom (aj) o občianskej iniciatíve Zabudnuté Slovensko



Za zenitom

Over the Hill / Sunny Bergman / Holandsko / 2007 / 55 min. / anglicky, holandsky / slovenské titulky


Za zenitom Pôsobivý pohľad na trhové sily, ktoré sa zavŕtavajú do našich myslí a tiel a robia z 35-ročných ženy za zenitom. Sunny Bergman vychádza z osobnej skúsenosti, aby zistila, prečo sa ako 34-ročná obáva, že jej dni atraktívnej ženy sú už zrátané. Odhaľuje sugestívnu silu kozmetického priemyslu a módnych časopisov, pri ktorých čítaní sa ženy necítia lepšie, ale naopak horšie. Už nie sú schopné vidieť samy seba zo správnej perspektívy, ale stávajú sa obeťami zvodného i zhubného priemyslu v márnom boji o dosiahnutie ideálu krásy, ktorý neexistuje.
V programe: sobota | 17:10



Zdravie za milión

Lenka Moravčíková-Chovanec / Slovensko / 2018 / 29 min. / slovensky


Zdravie za milión Dokument z cyklu Biele vrany a hrdinovia medzi nami. V slovenskom zdravotníctve zomiera zbytočne niekoľko tisíc ľudí ročne. Ľudia, ktorí upozorňujú na príčiny tohto stavu, potrebujú neobyčajne širokú ľudskú a mediálnu podporu, aby si kompetentní škandál vôbec všimli. Pokiaľ bude vyvodzovanie zodpovednosti a trestanie vinníkov stále utópiou, budú sa počty odvrátiteľných úmrtí neustále zvyšovať.
V programe: sobota | 15:40



Zlodeji času

Time Thieves / Cosima Dannoritzer / Španielsko / 2018 / 85 min. / anglicky / české titulky


Zabudnite na vodu a ropu – všetci predsa prahnú po novom zdroji: po našom čase. Film Zlodeji času odhalí, ako korporácie bez nášho vedomia speňažujú náš čas a ako sa podľa ich vlastných slov stali zo sociálnych sietí „noví hodinári“. Kto sa ešte nedostal do situácií, ako keď ho letecká spoločnosť prinútila vytlačiť si letenky a zaregistrovať vlastnú batožinu, čím spoločnostiam šetrí obrovské peniaze v podobe odpracovaných hodín? Kto nestrávil hodiny skladaním nábytku alebo nebojoval so samoobslužnou pokladnicou? Kto má vlastne komu platiť za všetku túto prácu?
V programe: sobota | 11:00



 

Fotogaléria 2019
Fotogaléria

2% z dane pre BERKAT
2% z dane pre Berkat
Darujte 2% z vašich daní BERKATu a 100% vášho daru pomôže! Ako poďakovanie vám darujeme permanentku na Jeden svet pre 2 osoby. Viac info nájdete na www.berkat.sk.

Bolo nás 2533
Bolo nás 2533
Minuloročný festival na premietaniach pre verejnosť navštívilo 1225 divákov. Doobedné školské premietania si pozrelo 1308 žiakov a študentov. Na 33 projekciách sme premietali 26 filmov.

Obchodík
Obchodík
Tak ako každý rok, aj tentokrát vám v Obchodíku Jeden svet ponúkneme rôzne vecičky, pričom výťažok z predaja ja darovaný na pomoc BERKATu.

Festivalový spot

Generálny partner
Nadácia Slovenskej sporiteľne
Generálnym partnerom festivalu Jeden svet na Slovensku je Nadácia Slovenskej sporiteľne.

<      ^      O festivale      Filmy      Hostia      Sprievodné podujatia      Program      Archív

©2019 BERKAT      Powered by ISSO | Počítače - Internet - Servis - Renovácie