filmový festival Jeden svet v Prievidzi BERKAT Človek v ohrození
Jeden svet
12. ročník festivalu dokumentárnych filmov
11. - 16. marec 2019 | Dom kultúry | Prievidza
Facebook
Berkat
komu pomáhame?
chcem pomôcť!
daruj permanentku 1+1

O festivale


19. ročník Jedného sveta venujeme spomienke na Jána a Martinu
11. – 16. 10. 2018 v Bratislave, 15. – 18. 10. 2018 v Košiciach a následne v desiatkach slovenských miest.
Od vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, archeologičky Martiny Kušnírovej, ubehlo vyše pol roka. Tá vražda a reakcia spoločnosti na ňu sa stali momentom, ktorý definuje dnešné dni. O vrahovi Jána a Martiny vieme po šiestich mesiacoch rovnako málo, ako v to ráno vo februári, ale o spoločnosti, v ktorej žijeme, sme sa za pol roka dozvedeli dosť. Toto poznanie sa pokúsi rozšíriť medzinárodný festival dokumentárnych filmov Jeden svet. Už 19 rokov otvára témy slobody, demokracie a ľudských práv.
„Tematicky festival, tak ako každý rok, reaguje na aktuálne dianie a naša nová provokatívna téma SHUT UP! má upozorňovať na hlas tých, ktorých chcú „mocní“ umlčať a vyzývať, aby sme neostali ticho,“ vysvetľuje nová riaditeľka Jedného sveta, režisérka a aktivistka Diana Fabiánová. „Každý z nás je zodpovedný za krajinu, v ktorej žije. Svojim konaním alebo mlčaním ju formujeme, dávame najavo, čo je tolerovateľné a čo nie. Festival Jeden svet odmieta mlčať. Prináša filmy a diskusie na témy, ktoré sa v našej spoločnosti „utultávajú“.
Reaguje na to aj nová séria vizuálov festivalu Jeden svet, pod ktorú sa podpísal medzinárodne oceňovaný ukrajinský dizajnér Mykola Kovalenko, ktorý pre neslobodu opustil rodnú Ukrajinu. Spolu s jeho slovenskou domovskou reklamnou agentúrou Respect APP iniciovali unikátny projekt SHUT UP!, do ktorého sa zapojilo takmer 400 grafických dizajnérov zo 40 krajín a vytvorilo dielo-plagát ako spomienku na tragickú vraždu dvoch mladých, nevinných ľudí na Slovensku. Každé jedno dielo, či už z Číny, Iránu, Ruska, Ekvádoru, Švajčiarska alebo Jordánska aj Kanady pripomína, aká krehká je sloboda.


Vstupné

Vstupné v podobe troch druhov permanentiek


Organizátori


Filmový festival Jeden svet v Prievidzi organizuje občianske združenie Berkat
Chceme malou troškou prispieť k zlepšeniu stavu sveta. Drobnými, ale konkrétnymi aktivitami pomôcť ľuďom kdekoľvek na svete. Adresne a efektívne použiť získané prostriedky na zlepšenie ich života. Využívajúc princíp o inej sile jedného eura na Slovensku resp. v Európe voči krajinám, kde sa jeho dopad znásobí, zameriavame svoju pozornosť na pomoc do chudobných častí sveta.
Viac info o Berkate: www.berkat.sk

Festival Jeden svet v Prievidzi sa koná pod záštitou primátorky mesta Prievidza JUDr. Kataríny Macháčkovej a v spolupráci s Kultúrnym a spoločenským strediskom (KaSS).

Človek v ohrození

Filmový festival Jeden svet na Slovensku organizuje občianske združenie Človek v ohrození
Človek v ohrození je nezisková, mimovládna organizácia, založená v roku 1999, ktorá sa venuje humanitárnej pomoci, rozvojovej pomoci, podpore ľudských práv a vzdelávacím a informačným aktivitám na Slovensku.
Viac info o Človeku v ohrození: www.clovekvohrozeni.sk
Jeden svet aj v ďalších regiónoch: www.jedensvet.sk


 

Fotogaléria 2019
Fotogaléria

2% z dane pre BERKAT
2% z dane pre Berkat
Darujte 2% z vašich daní BERKATu a 100% vášho daru pomôže! Ako poďakovanie vám darujeme permanentku na Jeden svet pre 2 osoby. Viac info nájdete na www.berkat.sk.

Bolo nás 2533
Bolo nás 2533
Minuloročný festival na premietaniach pre verejnosť navštívilo 1225 divákov. Doobedné školské premietania si pozrelo 1308 žiakov a študentov. Na 33 projekciách sme premietali 26 filmov.

Obchodík
Obchodík
Tak ako každý rok, aj tentokrát vám v Obchodíku Jeden svet ponúkneme rôzne vecičky, pričom výťažok z predaja ja darovaný na pomoc BERKATu.

Festivalový spot

Generálny partner
Nadácia Slovenskej sporiteľne
Generálnym partnerom festivalu Jeden svet na Slovensku je Nadácia Slovenskej sporiteľne.

<      ^      O festivale      Filmy      Hostia      Sprievodné podujatia      Program      Archív

©2019 BERKAT      Powered by ISSO | Počítače - Internet - Servis - Renovácie