ISSO - notebooky, počítačeMIP - tlačiarneAtos - IT riešeniaHandlovská energetikaHBP Security - bezpečnosťFair Bojnice - nábytokPublicom - chceme predsa múdre deti

Festival
organizuje
Berkat

BERKAT, občianske združenie

Spoluorganizátori:   KaSS Prievidza   Človek v ohrození        Pod záštitou primátorky mesta Prievidza
Mediálni partneri:   Čo dnes   MY Hornonitrianske noviny   Prievidza 24   RTV Prievidza
Festival podporili:   24 hod.   ArtPoint   CVČ   KC Nováky   Kupujem.sk   Novaky.com
                      PrievidzaNET   RKC   Skanska

 Jeden svet 2013 v Prievidzi Jeden svet 2013
6. ročník festivalu  
dokumentárnych filmov
11.-16. marec v Dome kultúry v Prievidzi 11.-16. marec
Dom kultúry
Prievidza
25 filmov, 7 kategórií
Nedáme sa umlčať, Máte právo vedieť, Zelená revolúcia, Ženy v prvej línii, Zabudnuté príbehy, Jeden svet ďeťom a Slovenský dokumentárny film.
Jeden svet     anketa
diskusie
výstava
zbierka
Jeden svet
Jeden svet Festival Jeden svet na Slovensku organizuje Človek v ohrození, ktorý sa už viac ako 10 rokov zameriava na adresnú humanitárnu a rozvojovú pomoc, podporu ľudských práv a vzdelávacie a informačné aktivity.     Jeden svet ukážky
z filmov
ukážky z filmov

o festivale

filmy

hostia

sprievodné podujatia

program

archív

Facebook

Berkat

komu pomáhame?

chcem pomôcť!

daruj permanentku 1+1

HOSTIA


Jana Čavojská

Jana Čavojská Vyštudovala právo, ale pracuje ako fotografka a píšuca reportérka. Za novinársku fotografiu získala niekoľko ocenení. Pri jej práci ju zaujímajú ľudia a ich príbehy kdekoľvek na svete. Snaží sa im rozumieť a slovami a fotografiami pravdivo ich zobraziť. Okrem mnohých ďalších krajín, minulý rok návštivila aj Barmu.
VIAC INFO: Yanica
PREZENTÁCIA FOTIEK A DISKUSIA po filme Hlas Barmy vo festivalový piatok od 18:00


Jaroslav Mišík

Jaroslav Mišík Vysokoškolák pochádzajúci z Prievidze pôsobil ako dobrovoľník v slume Nyeri v Keni v rámci projektu Dobrá novina. Jaroslav nikdy nerozmýšľal nad tým, že by navštívil Afriku, dokonca, že by tunajším ľuďom išiel pomáhať. Zaujala ho však charitatívna zbierka Dobrá novina, ktorá sa na Slovensku koná vždy počas vianočných a novoročných sviatkov a výťažok z nej putuje na rôzne projekty do Afriky.
VIAC INFO: Článok na prievidza.sme.sk
PREZENTÁCIA FOTIEK A DISKUSIA počas doobedných premietaní pre školy


Juraj Karpiš

Juraj Karpiš Je spoluzakladateľom ekonomického think tanku INESS a členom od jeho vzniku. Predtým bol zamestnaný v komerčných finančných inštitúciách v zahraničí a na Slovensku. Zameriava sa na hospodársku politiku, verejné financie, sociálny systém a zdravotníctvo. Juraj sa pravidelne objavuje v slovenských médiách, kde sa vyjadruje najmä k aktuálnemu ekonomickému dianiu v Európe a vo svete.
VIAC INFO: INESS
DISKUSIA po filme Prizmou gréckej krízy vo festivalovú stredu od 18:00


Mons. Róbert Bezák

Mons. Róbert Bezák Vyrastal v Prievidzi, v roku 2009 bol vysvätený za najmladšieho slovenského arcibiskupa. „Ja som vyrastal s Beatles, Deep Purple a inými skupinami. Ak teda prinesiem trochu mladíckeho ducha, to ma len poteší,“ poznamenal vtedy. Jeho odvolanie z Trnavskej arcidiecézy po troch rokoch pôsobenia vyvolalo medzi veriacimi aj širšou verejnosťou vlnu reakcií. V súčasnosti publikuje úvahy a zamyslenia v časopise .týždeň a podieľa sa na relácii televízie TA3 o pôstnom období.
VIAC INFO: Lampa s arcibiskupom Bezákom
DISKUSIA nielen o hľadaní šťastia po filme Happy vo festivalovú sobotu od 17:15


Siarhej Smatryčenka

Siarhej Smatryčenka Je bieloruský prekladateľ a lingvista, ktorý približne dva roky žije v Brne. Presnejšie je slovakista a bohemista. Je tiež zostavovateľom Antológie bieloruskej poviedky, ktorú vydalo vydavateľstvo Větrné mlýny. Do bieloruštiny prekladá hlavne súčasnú českú literatúru. Siarhejovi sú blízke témy o politickej situácii v Bielorusku, ale aj o literatúre a prekladateľstve.
VIAC INFO: Rozhovor na muniMEDIA
DISKUSIA po filmoch Posledný európsky diktátor a Bieloruský sen vo festivalový štvrtok od 18:00


Tomáš Gríger

Tomáš Gríger Pochádza z Handlovej, počas štúdií strategického manažmentu začal nový život v Londýne. Jedným z jeho snov bola červená Vespa. O niekoľko rokov mal Tomáš rozbehnutú kariéru v marketingu a svoju červenú Vespu. Väčšinou ju používal na dochádzanie do práce, niekedy aj 60 km denne skrz celé mesto. Ale cez voľné dni utekali do polí a do hôr...
VIAC INFO: Via Malina
PREZENTÁCIA FOTIEK A DISKUSIA po filme Happy vo festivalový utorok od 18:00

Filmy na telo

Pokračujeme Dozvukmi

Pokračujeme Dozvukmi
Každý mesiac festival pokračuje Dozvukmi: v apríli začíname témou Arabskej jari. Aktuálne pozvánky nájdete na festivalovom Facebooku.

Bolo nás 3263

Bolo nás 3263
Festival na premietaniach pre verejnosť navštívilo 1564 divákov. Školských premietaní sa zúčastnilo 1699 žiakov a študentov. Na 38 projekciách sa premietalo spolu 25 filmov.

Komu pomáhame?

Komu pomáhame?
Výťažok z festivalu vo výške 4848,50 € je darovaný na účely verejnej zbierky Berkat pomáha a to konkrétne na transplantácie očných rohoviek nevidiacim v Afganistane a na pomoc miestnej komunite v horskej dedinke Agouti v Maroku.

2% z dane pre Berkat

2% z dane pre Berkat
Darujte 2% z vašich daní Berkatu a darujete zrak v Afganistane alebo štúdium v Maroku! Garantujeme vám, že váš príspevok bude v plnej výške použitý na transplantácie očných rohoviek alebo na štúdium na „college“. Viac info nájdete na www.berkat.sk.

Obchodík Obchodík
Aj tento rok vám v Obchodíku Jeden svet ponúkneme rôzne vecičky, pričom výťažok z predaja ide na zbierku Berkat pomáha.

Home      Top      O festivale      Vstupné      Filmy      Hostia      Sprievodné podujatia      Program      Archív

©2013 Berkat Slovensko, o.z. All rights reserved. Powered by ISSO | Počítače - Internet - Servis - Renovácie.