filmový festival Jeden svet v Prievidzi BERKAT Človek v ohrození
Jeden svet
8. ročník festivalu dokumentárnych filmov
16. - 21. marec 2015 | Dom kultúry | Prievidza
Facebook
Berkat
komu pomáhame?
chcem pomôcť!
daruj permanentku 1+1

O festivale


Sloboda nie je zadarmo
Minulý rok to bolo už 25 rokov od Novembra ’89.
Žijeme v slobodnej spoločnosti. Možno nie je úplne podľa našich predstáv, ale máme aj možnosti, ako to zmeniť. Tí, ktorí chceli zmenu pred rokom 1989, boli prenasledovaní.
Sloboda nie je zadarmo, je treba pre ňu niečo urobiť. Vyjadriť sa. Prejaviť sa. Podpisovať petície. Vymýšľať zlepšenia a spolčovať sa s cieľom tieto nápady realizovať. Zároveň môžeme všetci urobiť konkrétne kroky, aby naše osobné životy boli lepšie. Vybrať si prácu, ktorá nás napĺňa, nakupovať iba to, čo potrebujeme, byť ohľaduplný k prírode.
Keby nebolo študentov štrngajúcich na námestiach kľúčmi, všetko mohlo byť inak. Obyvatelia mnohých krajín sveta dodnes nemajú naše možnosti. Aj o nich bude festival.


Vstupné

Vstupné v podobe troch druhov permanentiek


Organizátori


Filmový festival Jeden svet v Prievidzi organizuje občianske združenie Berkat
Chceme malou troškou prispieť k zlepšeniu stavu sveta. Drobnými, ale konkrétnymi aktivitami pomôcť ľuďom kdekoľvek na svete. Adresne a efektívne použiť získané prostriedky na zlepšenie ich života. Využívajúc princíp o inej sile jedného eura na Slovensku resp. v Európe voči krajinám, kde sa jeho dopad znásobí, zameriavame svoju pozornosť na pomoc do chudobných častí sveta.
Viac info o Berkate: www.berkat.sk

Človek v ohrození
Slovenská sporiteľňa

Filmový festival Jeden svet na Slovensku organizuje občianske združenie Človek v ohrození
Človek v ohrození je nezisková, mimovládna organizácia, založená v roku 1999, ktorá sa venuje humanitárnej pomoci, rozvojovej pomoci, podpore ľudských práv a vzdelávacím a informačným aktivitám na Slovensku. Generálnym partnerom festivalu je Slovenská sporiteľňa.
Viac info o Človeku v ohrození: www.clovekvohrozeni.sk
Jeden svet aj v ďalších regiónoch: www.jedensvet.sk


 

Udalosť na Facebooku

Bolo nás presne 2500
Bolo nás 2500
Tohtoročný festival na premietaniach pre verejnosť navštívilo 1068 divákov. Doobedné školské premietania si pozrelo 1432 žiakov a študentov. Na 37 projekciách sme premietali 33 filmov.

Komu sme pomohli
Komu sme pomohli
Výťažok z minuloročného festivalu vo výške 3556,70 € bol darovaný na účely verejnej zbierky BERKAT pomáha a to konkrétne na transplantácie očných rohoviek v Afganistane (1941,70 €), podporu komunity v marockom Agouti (1054,00 €), ukrajinskú farmu Kovčech (500,00 €) a rekonštrukciu internátu v rumunskom Alesdi (spolu 1100,00 € aj s ďalšími darmi).

Obchodík
Obchodík
Tak ako každý rok, aj tentokrát vám v Obchodíku Jeden svet ponúkneme rôzne vecičky, pričom výťažok z predaja ja darovaný na aktivity v rámci zbierky BERKAT pomáha.


Filmy na mape

2% z dane pre BERKAT
2% z dane pre Berkat
Darujte 2% z vašich daní BERKATu a 100% vášho daru pomôže! Viac info nájdete na www.berkat.sk.

Generálny partner
Slovenská sporiteľňa
Generálnym partnerom festivalu Jeden svet na Slovensku je Slovenská sporiteľňa.

<      ^      O festivale      Filmy      Hostia      Sprievodné podujatia      Program      Archív

© 2015 BERKAT      Powered by ISSO | Počítače - Internet - Servis - Renovácie