Partneri festivalu:
ISSO | Počítače - Internet - Servis - Renovácie MIP - Tlačiarne, Inkjet cartridge, Tonery Publicom - školský program - vydavateľstvo Siemens Slovensko FAIR Bojnice - Nábytkové komponenty, Nábytok a interiéry Handlovská energetika - výroba tepla spaľovaním drevenej štiepky
Občianske združenie Človek v ohrození
Festival podporili:Spoluorganizátori:
24hod.sk - Online denník pre všetkých Acer - Empowering people Filmový klub '93 Prievidza Kultúrne centrum mesta Nováky MY NOVINY: HORNONITRIANSKE NOVINY PrievidzaNET - internet bez obmedzení regionPRESS, s.r.o. - Prievidzsko Skanska časopis TAMaSEM Mesto Prievidza Kultúrne a spoločenské stredisko, Prievidza
Jeden svet 2009 | festival dokumentárnych filmov Jeden svet 2010
medzinárodný festival  
dokumentárnych filmov
15.-20. marca v Dome kultúry v Prievidzi 15.-20. marca
v Dome kultúry
v Prievidzi
25 filmov, 8 kategórií
20 rokov demokracie, Dary zo slumov Nairobi, Doba krízová, Holokaust: zabúdať (nie) je ľudské, Máte právo vedieť, Obrazy Afriky, Slovenský dokument, Ženy v (jednom) svete.
Jeden svet     anketa
diskusie
súťaž
výstavy
Jeden svet
Jeden svet Festival organizuje občianske združenie Človek v ohrození, ktoré sa už viac ako 10 rokov zameriava na adresnú humanitárnu a rozvojovú pomoc, podporu ľudských práv a vzdelávacie a informačné aktivity.     Jeden svet ukážky
z filmov
ukážky z filmov

o festivale

filmy

hostia

sprievodné podujatia

program

2009

Facebook

YouTube

Picasa

mapa pomoci

ČVO

Jeden svět

filmy na ČT

FILMY

20 rokov demokracie vo filme | Dary zo slumov Nairobi | Doba krízová | Holokaust: zabúdať (nie) je ľudské | Máte právo vedieť | Obrazy Afriky | Slovenský dokument 2008/09 | Ženy v (jednom) svete


20 rokov demokracie vo filme

Dobré ráno, Slovensko!ukážky z filmov

Martin Hanzlíček / ČR, SR / 52 min.
Dobré ráno, Slovensko! Príbeh ľudí, ktorí menili Slovensko v období od novembra 1989 po slobodné voľby v júni 1990, retrospektíva bez predstierania falošnej objektivity. Verejnosť proti násiliu vznikla v nedeľu 19. novembra v Umeleckej besede. Tu prečítal Ľubo Longauer spoločný text proti zvrátenej komunistickej demonštrácii sily. Na druhý deň prečítal Martin Bútora prvé Vyhlásenie VPN. Končilo sa slovami: „Zoberme ako občania svoje záležitosti do vlastných rúk!“ V utorok už žiadal Fedor Gál prepustenie politických väzňov, priestor v masových médiách, stretnutie zástupcov VPN a študentov.
PROGRAM: UTOROK | 20:00 | TOP
UVEDENIE FILMU A DISKUSIA S FEDOROM GÁLOM A PETROM ZAJACOM

Ideme ďalej

Wolfgang Ettlich / Nemecko / 1999 / 108 min.
Ideme ďalej Pútavý príbeh premeny NDR zobrazený na osudoch rodiny pána Schutzeho, vedúceho socialistickej samoobsluhy v saskom Zschopau, začína v revolučnom roku 1989. Jurgen Schutze vtedy hýril optimizmom a novými plánmi do budúcnosti, keďže sa blížil „zlatý“ kapitalizmus. Film zachytáva desať rokov života nepretržitých výkyvov od zlého k dobrému a naopak, života manželského páru, ktorý sa odmieta vzdať napriek nepriazni osudu. Film nie je len unikátnou ľudskou drámou, ale tiež dojemným svedectvom o Nemecku a jeho znovuzjednotení.
PROGRAM: SOBOTA | 18:45 | TOP

Jeden deň v ľudovodemokratickom Poľsku

Maciej Janusz Drygas / Poľsko / 2005 / 59 min.
Jeden deň v ľudovodemokratickom Poľsku Je 27. septembra 1962. Ranná relácia v rozhlase nabáda k rozcvičke a ľudia sa ponáhľajú do práce. Žiaci v laviciach počúvajú výklad súdruhov učiteľov, ich rodičia pracujú vo fabrike. V centre mesta našla inšpekcia predavačke z oddelenie spodnej bielizne dvoje silonky v kabelke. Objekt sledovaný tajnou službou si v obchode na rohu kúpil liter mlieka a chlieb. Režisérovi dokumentu sa prostredníctvom archívnych filmových, rozhlasových a policajných materiálov podarilo zrekonštruovať jeden z obyčajných dní v komunistickom Poľsku. Vtipná „tesilová“ nostalgia i mrazivá spomienka na „Veľkého brata“.
PROGRAM: SOBOTA | 10:00 | TOP

Najväčšie prianie

Jan Špáta / ČSR / 1990 / 85 min.
Najväčšie prianie „Aké je vaše životné prianie?“, pýtal sa režisér filmu zástupcov mladej generácie v roku 1964. V období politického uvoľnenia sa príslušníci prvej generácie, ktorá dospela po druhej svetovej vojne, vyjadrovali k životu v socializme otvorene a kriticky. Nebolo teda prekvapením, že film bol v roku 1969 zakázaný. Jan Špáta sa k svojej anketovej otázke vrátil v roku 1989. Nová generácia svoje túžby premieta do materiálneho zabezpečenia alebo úplne otvorene kritizuje neslobodu vo svojej krajine. Zhodou okolností sa posledným natáčacím dňom stal práve 17. november.
PROGRAM: PIATOK | 16:00 | TOP

Vtedy 2: Šanca pre Slovensko

Robert Sedláček / ČR / 2000 / 99 min.
Vtedy 2: Šanca pre Slovensko Václav Klaus, Vladimír Mečiar a s nimi desiatky ďalších osobností vtedajšej politiky reflektujú jednu z najvýznamnejších udalostí našich novodobých dejín. Film začína tesne po nástupe Václava Havla do prezidentskej funkcie a zachytáva mimo iného delenie Občianskeho fóra a Verejnosti proti násiliu, pomlčkovú vojnu, volebné víťazstvo ODS a HZDS i následné rokovania Klausa s Mečiarom o rozdelení republiky. Analytický pohľad dokumentaristu Roberta Sedláčka je dôkazom toho, že štát začal smerovať k rozpadu bezprostredne po novembri 1989 a možno ešte skôr.
PROGRAM: SOBOTA | 12:45 | TOP


Dary zo slumov Nairobi

Iba voda

Danica Olexová, Branislav Vincze / SR / 2009 / 28 min.
Iba voda V roku 2009 v Keni vynechalo obdobie dažďov. Pre krajinu to znamenalo obrovské obmedzenia v dodávkach vody a elektriny. Ako to už býva, problémy najtvrdšie zasiahli najchudobnejších. Film Iba voda ukazuje konkrétny dopad „vodnej krízy“ na malú mládežnícku skupinu KAYA, ktorá v slume Mukuru – Kayaba prevádzkuje verejné záchody. Členovia KAYA sa aktívne podieľali na tvorbe námetu na tento dokument. Predstavujú v ňom aj ďalšie svoje aktivity – čistenie slumu, futbalové družstvo a tanečnú skupinu.
Film vznikol v rámci projektu eRka Dary zo slumov Nairobi, financovanom z prostriedkov SlovakAid. (www.dobranovina.sk)
PROGRAM: ŠTVRTOK | 19:15 | TOP
UVEDENIE FILMU A DISKUSIA S EVELYN A ABDIM

Mechanici z ulice

Danica Olexová, Branislav Vincze / SR / 2009 / 17 min.
Mechanici z ulice Bairam strávil detstvo na ulici. Naučil sa prežiť. Ujala sa ho írska sestra Mary Kileen. Pomohla mu získať vzdelanie. Dnes Bairam pracuje v Projekte rozvoja slumov Mukuru s deťmi ulice. Dobre im rozumie. Radí im a pomáha im uveriť, že majú v živote ešte šancu. Vedie ich k rozhodnutiu, začať na sebe pracovať. V tomto dokumente je Bairam našim sprievodcom – na ulici, v dieľni, kde sa bývalí chlapci ulice učia za mechanikov a zváračov a v rehabilitačnom centre pre chlapcov ulice.
Film vznikol v rámci projektu eRka Dary zo slumov Nairobi, financovanom z prostriedkov SlovakAid. (www.dobranovina.sk)
PROGRAM: ŠTVRTOK | 18:45 | TOP
UVEDENIE FILMU A DISKUSIA S EVELYN A ABDIM

Ženy z Euphrazie

Danica Olexová, Branislav Vincze / SR / 2009 / 19 min.
Ženy z Euphrazie Dokument je pohľadom do centra Euphrázia, ktoré pomáha ženám zo slumov Nairobi. Poskytuje poradenstvo a pomoc v krízových životných situáciách. Vedie dievčatá a ženy k tomu, aby sa dokázali postaviť na vlastné nohy. Euphrázia ponúka kurzy šitia, varenia, výroby bižutérie, košíkarstva, výroby hračiek a základov podnikania. Dievčatá sa tu naučia spoznať vlastnú hodnotu, schopnosti a získavajú tu reálnu nádej na zmenu svojho ťažkého života k lepšiemu.
Film vznikol v rámci projektu eRka Dary zo slumov Nairobi, financovanom z prostriedkov SlovakAid. (www.dobranovina.sk)
PROGRAM: ŠTVRTOK | 20:15 | TOP
UVEDENIE FILMU A DISKUSIA S EVELYN A ABDIM


Doba krízová

I.O.U.S.A.ukážky z filmov

Patrick Creadon / USA / 2008 / 85 min.
I.O.U.S.A. Spojené štáty americké, jedna z najbohatších krajín sveta, nie je bez ekonomických problémov, čo potvrdzuje i fakt, že práve tam vypukla súčasná finančná kríza. Dokument sa zaoberá štátnymi zásahmi do ekonomiky, sleduje rastúce zadlženie štátu, jeho príčiny a prípadné riešenia. Film, ktorý namiesto nič nehovoriacich čísiel používa prehľadné grafy a animácie vhodne prepojené s ďaľšími informáciami, ako je aj činnosť prezidenta, prekvapivo odhaľuje svet ekonomiky a vysokej politiky.
PROGRAM: ŠTVRTOK | 17:00 | TOP

Ropná apokalypsa?ukážky z filmov

Andrew Evans / Veľká Británia / 2008 / 48 min.
Ropná apokalypsa? Musíme sa naučiť zatočiť s ropou skôr, než ropa zatočí s nami. To je ústredný motív dokumentu bilancujúceho súčasný stav, kedy je ľudstvo neodmysliteľne závislé na ropných zdrojoch. Režisér ukazuje rozpor medzi oficiálnymi prehláseniam ropných magnátov a nezávislými prognózami, ktoré varujú pred vyťažením „čierneho zlata“ omnoho skôr. Znepokojujúci dokument ukazuje na výpovediach expertov z oblasti geológie, ekonomiky, politiky a priemyslu, že by sme mali začať konať... Nejde pritom len o zníženie spotreby a šetrenie zdrojov, ale predovšetkým o hľadanie alternatívnych zdrojov výroby energie.
PROGRAM: STREDA | 15:30 | TOP


Holokaust: zabúdať (nie) je ľudské

Krátka dlhá cestaukážky z filmov

Martin Hanzlíček / ČR / 2009 / 83 min.
Krátka dlhá cesta Šesťdesiattri ročný Fedor Gál sa spolu so svojím priateľom Eugenom Gindlom vydáva po trase pochodu smrti z nemeckého koncentračného tábora Sachsenhausen, v ktorom na jar roku 1945 nacisti zavraždili jeho otca Vojtecha. Fedor Gál ho nikdy nepoznal, pretože sa narodil až po transporte jeho mamy do terezínskeho geta. Eugen Gindl je synovcom muža, ktorý slúžil pre nacistický Slovenský štát ako veliteľ tábora. Na ich ceste sa vynára množstvo otázok ohľadne dobra a zla, vyrovnania sa s traumatickou minulosťou ako aj viery a etnickej príslušnosti.
PROGRAM: UTOROK | 18:00 | TOP
UVEDENIE FILMU A DISKUSIA S FEDOROM GÁLOM A PETROM ZAJACOM

Sedem svetiel

Olga Sommerová / ČR / 2008 / 57 min.
Sedem svetiel Režisérka Olga Sommerová sa vo svojej práci dlhodobo zameriava na osudy a svedectvo žien. V jej novom dokumente vystupuje sedem židovských pamätníčok, ktoré pred kamerou oživujú spomienky na holokaust a druhú svetovú vojnu. Každá z nich sa zveruje s vlastným „návodom“ ako prežiť nacistický režim. Sila výpovedí je o to väčšia, že hlavné hrdinky upozorňujú na nebezpečné správanie súčasníkov, ktorí sa verejne hlásia k myšlienkam nacizmu a nacionalizmu.
PROGRAM: PIATOK | 21:00 | TOP


Máte právo vedieť

Barmský VJukážky z filmov

Anders Ostergaard / Nórsko, Švédsko, Dánsko, Veľká Británia / 2008 / 84 min.
Barmský VJ V roku 1988 bol Joshua ako malý chlapec svedkom brutálneho zásahu barmskej vojenskej junty proti demonštrantom, počas ktorého zomrelo viac než tritisíc ľudí. Takmer o 20 rokov neskôr, v septembri 2007, sa Joshua, vyzbrojený malou kamerou a mobilným telefónom, spoločne s troma desiatkami ďalších odvážnych mladých Barmčanov z organizácie Democratic Voice of Burma, rozhodol podrobne zachytiť protivládne demonštrácie a ich surové potlačenie. Ich zábery dramatických udalostí sa objavili v spravodajstve všetkých významných svetových médií ako jediné svedectvo toho, čo sa v Barme dialo. Strhujúci dokument, ocenený na dokumentárnych festivaloch v Kodani a Amsterdame, ukazuje nepopierateľný význam nezávislých médií v boji proti totalitnej moci.
PROGRAM: PIATOK | 19:30 | TOP

Hrozba

Luca Bellino, Silvia Luzi / Taliansko / 2008 / 86 min.
Hrozba Cielená populistická kampaň venezuelského prezidenta Huga Cháveza mu pomáha posilňovať moc, tlmiť hlas opozície a čím ďalej tým viac ovládať médiá a verejný priestor. Za oficiálnymi prehláseniami o patriotizme a rozsiahlych sociálnych reformách sa ale skrýva reálny život a objavujú sa otázky, či sú vzdelanie alebo lekárska starostlivosť naozaj dostupné pre všetkých. Dokument zachytáva niekoľkomesačnú sériu udalostí a výpovedí Venezuelčanov od leta 2007 až do referenda o novej ústave v decembri daného roku, ktorá mala umožniť opakované znovuzvolenie hlavy štátu.
PROGRAM: SOBOTA | 11:15 | TOP

V zápale boja

Masha Novikova / Holandsko / 2008 / 113 min.
V zápale boja Garry Kasparov sa preslávil ako majster sveta v šachu vďaka svojmu vynaliezavému štýlu plnému rafinovaných kombinácií. Ako opozičný demokratický politik aliancie Iné Rusko postupuje rovnako. Preto je tŕňom v oku vládnej garnitúre na čele s Vladimírom Putinom. Dokument zachytáva predvolebnú kampaň a demonštrácie pred voľbami do ruskej Dumy v roku 2007. Kasparov cestuje po krajine, aby upozorňoval na nutnosť zmeny vo vedení štátu. Stretáva sa s protestami pro-putinovských mládežníkov i s obvineniami, že určite musí byť agent USA, pretože rozpráva plynule po anglicky...
PROGRAM: SOBOTA | 15:30 | TOP

Listy prezidentoviukážky z filmov

Petr Lom / Kanada / 2008 / 73 min.
Listy prezidentovi Milióny Iráncov a Irániek píšu denne listy prezidentovi Ahmadínežádovi, v ktorých ho prosia o pomoc v ich ťažkej životnej situácii. Väčšina z nich prechováva k prezidentovi slepú dôveru, ktorú živia občasné kladné reakcie prezidenta, keď prispeje niektorej z rodín pár drobnými alebo pošle osemročnému dievčatku čádor. Na drvivú väčšinu listov však prezidentovi úradníci odpovedajú prázdnymi slovami. Dokument do absurdných detailov ukazuje populizmus iránskeho prezidenta, ktorý bol v júni tohto roku zvolený na ďalšie štvorročné obdobie prezidentského úradu.
PROGRAM: SOBOTA | 17:30 | TOP

Príbehy z Jodokuukážky z filmov

Andrzej Fidyk / Nórsko, Poľsko / 2008 / 83 min.
Príbehy z Jodoku Ako sa dajú dokumentárne zachytiť brutality páchané v novodobých koncentračných táboroch, v ktorých trpia desaťtisíce severokórejských politických väzňov? Významný poľský režisér Andrzej Fidyk našiel originálny a nesmierne efektný spôsob, ako skĺbiť dokumentárnu výpoveď o zločinoch proti ľudskosti so znepokojujúcim umeleckým stvárnením. Presvedčil divadelného režiséra Jung Sung Sana, ktorý v roku 1994 utiekol z koncentračného tábora Jodok cez hranice do Južnej Kórei, aby naštudoval muzikál verne zachycujúci otrasné praktiky v tábore.
PROGRAM: PIATOK | 17:45 | TOP

Svedectvo z Tibetuukážky z filmov

Jezza Neumann / Veľká Británia / 2008 / 48 min.
Svedectvo z Tibetu Reportér Tash Despa nakrúcal tri mesiace v utajení v Tibete, v krajine, z ktorej pred desiatimi rokmi utiekol cez hory do Indie a usadil sa vo Veľkej Británii. Natáčanie prebiehalo pomocou skrytých kamier a infrakamier, muži a ženy vystupovali zahalení, so skreslenými hlasmi. Výsledky reportáže sú otrasné: odporcovia režimu sú mučení, ženy sterilizované; nomádsky život Tibeťanov skončil konfiškáciou majetku a vykázaním do rezervácií. Dokument je alarmujúcim pripomenutím, že mladá tibetská generácia predstavuje silný zdroj latentného odporu, ktorý by mohol prerásť do násilného konfliktu.
PROGRAM: ŠTVRTOK | 16:00 | TOP


Obrazy Afriky

Opatrné zbližovanie

German Reyes / Španielsko / 2008 / 75 min.
Opatrné zbližovanie Dlhé roky bola občianska vojna v stredoafrickom Burundi na okraji záujmu médií a humanitárnych organizácií. Korene konfliktu sú podobné ako v susednej Rwande – nerovnoprávne postavenie kmeňov Hutuov a Tutsiov. Hutuskí utečenci v Tanzánii vytvorili ozbrojenú frakciu Frontu národného oslobodenia (FNL), ktorá pokračovala v bojoch až do minulého roka, kedy bolo po pätnástich rokoch vyhlásené prímerie. Dokument približuje na životných príbehoch troch mladíkov, bývalých členov FNL, kontext cezhraničných konfliktov v afrických krajinách, ako aj spornú úlohu OSN a Svetovej banky v zmierovacom procese.
PROGRAM: UTOROK | 16:15 | TOP

Otrociukážky z filmov

Hanna Heilborn, David Aronowitsch / Švédsko, Dánsko, Nórsko / 2008 / 15 min.
Otroci Základom tohto nesmierne pôsobivého animovaného dokumentu je autentický záznam výpovedí, ktoré poskytli dve deti po svojom oslobodení z otroctva v roku 2003. Takmer 20 rokov trvajúca občianska vojna v Sudáne sa chýlila ku koncu. Keď malo sudánske dievčatko Abouk päť rokov, do jeho dediny prišli členovia vojenských jednotiek podporovaných vládou a zabili mu rodičov. Abouk odviezli do tábora, kde slúžila ako otrokyňa. Podarilo sa jej prežiť podobne ako sedemročnému Machiekovi. Dnes už obaja študujú a snažia sa naplniť svoje sny.
PROGRAM: UTOROK | 16:00 | TOP


Slovenský dokument 2008/09

Ako sa varia dejinyukážky z filmov

Peter Kerekes / SR, Rakúsko, ČR / 2009 / 88 min.
Ako sa varia dejiny Hlavnými hrdinami filmu sú vojenskí kuchári z rôznych kútov Európy. Práve od ich poľných kuchýň závisí úspešnosť „ozbrojených žalúdkov“ – vojakov. Bez kuchárov stráca armáda svoju silu a teda aj zmysel. Vojenskí kuchári vždy ovplyvňovali náladu a výkon vojakov a svojimi vareškami tak mohli vplývať na celé dejiny ľudstva. Film režiséra úspešného dokumentu 66 sezón je postavený na receptoch kuchárov od druhej svetovej vojny až po vojnu v Čečensku, od Francúzska, cez Balkán až po Rusko.
PROGRAM: SOBOTA | 20:30 | TOP

Cesta Magdalény Robinsonovejukážky z filmov

Marek Šulík / SR / 2008 / 40 min.
Cesta Magdalény Robinsonovej Slovenská fotografka Magdaléna Robinsonová počas ľudáckeho Slovenského štátu stratila rodičov a prežila utrpenie koncentračných táborov. Po desaťročiach s hrôzou sleduje opätovný záujem časti slovenskej verejnosti o ľudácke myšlienky a adoráciu politických predstaviteľov Slovenského štátu. Pýta sa, aký zmysel malo utrpenie obetí nacizmu, ak spoločnosť ostáva nepoučená. Prostredníctvom dokumentu sprostredkúva svoje trpké svedectvo, i keď sama pochybuje o zmysluplnosti tohto konania. Dokument je reakciou na relativizáciu fašistických zločinov.
PROGRAM: STREDA | 16:30 | TOP
UVEDENIE FILMU A DISKUSIA S REŽISÉROM MAREKOM ŠULÍKOM

Koliba

Zuzana Piussi / SR / 2009 / 44 min.
Koliba Režisérka Zuzana Piussi v hlavnej úlohe dokumentárnej detektívky o osudoch slovenského filmu. Cestou do kopca nad Bratislavou, kde kedysi sídlili ateliéry Slovenského filmu Koliba, zjavuje fragmenty rozporuplných právd, absurdných poloprávd a utajovaných lží o rozpade a rozkradnutí „rodinného striebra“ – slovenského filmu. Prvý pokus o analytickejšie zmapovanie problému, ktorý už roky ostáva z hľadiska slovenskej kultúry nezodpovedaný.
PROGRAM: SOBOTA | 14:30 | TOP


Ženy v (jednom) svete

Afganské ženy za volantom

Sahraa Karimi / SR / 2009 / 56 min.
Afganské ženy za volantom Svedectvo jedného muža má u afganského súdu rovnakú váhu ako výpoveď dvoch žien. Spoločnosť, kde nerovnosť medzi oboma pohlaviami vyplýva z manipulatívnej interpretácie Koránu, vymedzuje ženám veľmi malý priestor. Slovenská režisérka afganského pôvodu vo svojom dokumente zobrazuje osudy štyroch žien, tridsiatničiek - všetky sú vydaté a majú deti. Tri z nich túžia po vodičskom preukaze, zatiaľ čo jedna sa už živí ako vodička súkromného minibusu. Snímka odhaľuje úlohu pohlavia v usporiadaní afganskej spoločnosti a približuje neľahkú cestu afganských žien za emancipáciou.
PROGRAM: STREDA | 19:00 | TOP
UVEDENIE FILMU A DISKUSIA S PRODUCENTOM JÁNOM OPARTYM A KAMERAMANKOU NIKOLETOU ŠUPLATOVOU

Futbalistky z Kábulu

Bahareh Hosseini / Afganistan / 2007 / 50 min.
Futbalistky z Kábulu Členky afganskej ženskej futbalovej reprezentácie svojou usilovnosťou a pravidelným tréningom dokázali premeniť svoje nadšenie z hry v historický úspech, kedy na turnaji ženských futbalových družstiev v Pakistane nečakane postúpili až do finále. Ešte pred desiatimi rokmi by o niečom podobnom mohli len snívať. Prostredníctvom archívnych záberov a rozhovorov s dievčatami film pripomína, že v období vlády Talibanu bolo afganským ženám zakázané vzdelávať sa, používať kozmetiku, smiať sa nahlas na verejnosti či športovať.
PROGRAM: PIATOK | 15:00 | TOP
Filmy na telo

Výťažok zo vstupného Výťažok zo vstupného
Výťažok zo vstupného (= celá suma, vďaka podpore partnerov) vo výške 313 € je určený na zbierku SOS Haiti. V tejto sume sú zarátané aj predané knihy Václava Havla.
Zo školských predstavení sa podarí realizovať 10 adopcií na diaľku v rámci programu Škola namiesto ulice.
Drobnosti z Kene vyrobené v centre Euphrazia sa predali všetky v rámci fair trade, celá cena išla priamo výrobcom. Predalo sa aj niekoľko knižiek a DVD Krátka dlhá cesta, opäť išla celá suma autorom.

13 adopcií na diaľku 13 adopcií na diaľku
Suma 2 600 € zložená zo vstupného počas premietaní pre školy, zbierky počas festivalu, individuálnych darcov a podpory partnerov umožní 13 adoptovaným deťom ulice po dobu 1 roka navštevovať školu, vrámci programu adopcií na diaľku Škola namiesto ulice.

Výťažok zbierok Výťažok zbierok
Počas festivalu boli k dispozícii tri pokladničky, kde bolo možné priamo prispieť na konkrétne zbierky.
V rámci programu Škola namiesto ulice sa vyzbieralo 121,59 €. V rámci zbierky SOS Haiti 159,20 € a na Aktivity ČVO návštevníci prispeli sumou 26,30 €.
Viac info o zbierkach.

Bolo nás 1060 Bolo nás 1060 Tento rok festival na poobedných premietaniach navštívilo okolo 1060 divákov. Školských premietaní sa zúčastnilo vyše 1900 žiakov a študentov. Nakoniec sa na 36 projekciách premietalo spolu 31 filmov.

Home    Top    O festivale    Organizátori    Vstupné    Klub darcov    Filmy    Video    Hostia    Sprievodné podujatia    Program    2008

©2010 web@design Ivan Sýkora & Matej Sýkora. Powered by ISSO | Počítače - Internet - Servis - Renovácie. All rights reserved.

Človek v ohrození       Jeden svet       Monitor       Rozvojové vzdelávanie       Člověk v tísni       Jeden svět       Skutečná pomoc       Varianty