Partneri festivalu:
ISSO | Počítače - Internet - Servis - Renovácie MIP - Tlačiarne, Inkjet cartridge, Tonery Siemens Slovensko HBP Security ~ Spoľahlivá ochrana osôb a majetku. Handlovská energetika - výroba tepla spaľovaním drevenej štiepky FAIR Bojnice - Nábytkové komponenty, Nábytok a interiéry
Občianske združenie Človek v ohrození
Festival podporili:Spoluorganizátori:
MY NOVINY: HORNONITRIANSKE NOVINY24hod.sk - Online denník pre všetkýchDobrá víla - BojnicePrievidzaNET - internet bez obmedzeníregionPRESS, s.r.o. - PrievidzskoSkanskaSuperTričko.sk - veselé tričká s potlačouvatel - umelecko-produkčná agentúra Mesto Prievidza Kultúrne a spoločenské stredisko, Prievidza
Jeden svet 2010 | festival dokumentárnych filmov Jeden svet 2011
medzinárodný festival  
dokumentárnych filmov
15.-19. marca v Dome kultúry v Prievidzi 15.-19. marca
v Dome kultúry
v Prievidzi
26 filmov, 9 kategórií
Bohatstvo chudobných, JS pre školy, Máte právo vedieť, Pohľad späť, Slovenský dokument, Strety a stretnutia kultúr, Zaostrené na Irán a Afganistan, Zelené výzvy a Znášanlivý / Neznášanlivý.
Jeden svet     anketa
diskusie
súťaž
výstavy
Jeden svet
Jeden svet Festival organizuje občianske združenie Človek v ohrození, ktoré sa už viac ako 10 rokov zameriava na adresnú humanitárnu a rozvojovú pomoc, podporu ľudských práv a vzdelávacie a informačné aktivity.     Jeden svet ukážky
z filmov
ukážky z filmov

o festivale

filmy

hostia

sprievodné podujatia

program

archív

Facebook

YouTube

Picasa

mapa pomoci

ČVO

Jeden svět

filmy na ČT

HOSTIA


Marek Ďuriš

Marek Ďuriš Marek Ďuriš od roku 2002, po skončení štúdia, pracoval na projektoch Trnavskej Univerzity a Vysokej školy sv. Alžbety v rôznych častiach Južného Sudánu ako lekár, t.č. je na voľnej nohe. Okrem problematiky rozvojovej pomoci v zdravotníckom sektore sa venuje anesteziológii. Vo voľnom čase cestuje, fotografuje a chodí po horách.
V Sudáne som bol vycestovaný celkovo 6-krát, vždy po tri mesiace a navštívil som tri rôzne misie. Jedna sa týkala zabehnutej nemocnice, kde som pracoval ako radový lekár a vo voľnom čase som sa pohyboval po buši ako obdivovateľ ľudí - antropológ amatér. Bolo to v čase, keď v Sudáne ešte prebiehala občianska vojna, tj. 2002. Ďalšia misia sa týkala zakladania nemocnice v Sudáne. Takisto mám milé zábery i zo života mimo nemocnice. Ako perlička - bol som náhodou svedkom food-dropingu, tj. zhadzovania potravín v čase krízy. Tretia misia bola takisto lekárska - to už bolo v čase mieru, ale paradoxne sme ošetrovali väčšinou postrieľaných ľudí, ktorí boli zranení z medzikmeňových bojov.
ROZHOVOR: Po čase sa usmievam nad vlastnou rozvahou
PREZENTÁCIA FOTIEK A DISKUSIA PO FILME ZEM BEZ ĽUDÍ
PROGRAM: UTOROK | 18:30

Michal Hvorecký

Michal Hvorecký Michal Hvorecký je úspešným spisovateľom poviedok i románov. Jeho knihy vyšli v prekladoch do nemeckého, poľského a českého jazyka. Pripravuje sa talianske a srbské vydanie.
Na konci októbra 2010 navštívil spolu s pracovníčkou Človeka v ohrození Afganistan. Cieľom cesty bolo zbieranie a príprava námetov pre literárne reportáže do pravidelného školského "Twin School magazínu". Michal Hvorecký sa pri svojej ceste zameriaval najmä na netradičné, médiami nepokryté témy ako napríklad afganská literatúra či popkultúra.
FLICKR: Fotky z Afganistanu
ROZHOVOR: Chcem zmeniť pohľad Slovákov na afganskú spoločnosť
PREZENTÁCIA FOTIEK A DISKUSIA PO FILME AFGANSKÁ SUPERSTAR
PROGRAM: STREDA | 18:00

Anton Srholec

Anton Srholec Pri pokuse o ilegálny prechod cez hranice ho v roku 1951 chytili, a namiesto teologických štúdií v Taliansku absolvoval 98 mesiacov pod zemou v jáchymovských uránových baniach. Po amnestii pracoval ako robotník, no nakoniec ho v Ríme pápež Pavol VI. vysvätil za kňaza. V čase komunizmu mu za organizáciu národnej púte na Velehrad odobrali štátny súhlas na pastoráciu. Stal sa disidentom, ktorý hľadal odpovede na otázky slobody, morálky, ekumenického dialógu a zmien v katolíckej cirkvi. Po prevrate mu arcibiskup Sokol neobnovil súhlas, nevyhnutný na to, aby získal vlastnú farnosť.
Vyrovnať sa s neúspechom, utrpením alebo s akoukoľvek formou násilia, ktoré na človeka doľahnú, patrí k základným ľudským a kresťanským postojom. K životu patrí aj prehra, smola, alebo takzvané nešťastie. Keď sa však k nemu človek postaví poctivo a prijme ho, tak sa preňho môže stať šťastným obratom a východiskom. To, že ma chytili, patrilo k riziku, ktoré som podstupoval. Nejako to nedramatizujem.
ROZHOVOR: Lepšie je slúžiť, ako čakať, aby iní slúžili mne
DISKUSIA PO FILME JÁCHYMOVSKÉ PEKLO
PROGRAM: ŠTVRTOK | 17:30

Filmy na telo


Belal, Safia a Hasib Belal, Safia a Hasib
3 076 € zložených zo vstupného počas premietaní pre školy, vstupného od divákov a podpory partnerov umožní realizovať trom nevidiacim pacientom v Kábule transplantáciu očnej rohovky!
Viac info o zbierke Berkat.

Bolo nás... Arsy - Versy Festival na poobedných premietaniach navštívilo viac ako 1350 divákov. Školských premietaní sa zúčastnilo 2235 žiakov a študentov. Nakoniec sa na 38 projekciách premietalo spolu 36 filmov.
Čísla 2011.

Arsy - Versy Arsy - Versy
V hlasovaní divákov o najlepší film festivalu zvíťazila snímka Arsy - Versy.
Kompletné výsledky.

Fotogaléria Fotogaléria

Obchodík Obchodík
859,50 € výťažok z predaja v Obchodíku:
>20 € pre projekt Berkat - Šťastné lietajúce koberce
>100 € pre eRko – Euphrasia v Nairobi
>36,50 € pre ČvO
>603 € pre Berkat – projekt Maroko
>100 € pre Žudro – projekt AfterPhurikane
Čísla 2011.

Home    Top    O festivale    Organizátori    Vstupné    Klub darcov    Filmy    Video    Hostia    Sprievodné podujatia    Program    Archív

©2011 Ivan Sýkora & Matej Sýkora. All rights reserved. Powered by ISSO | Počítače - Internet - Servis - Renovácie.

Človek v ohrození       Jeden svet       Monitor       Rozvojové vzdelávanie       Člověk v tísni       Jeden svět       Skutečná pomoc       Varianty