Partneri festivalu:
ISSO | Počítače - Internet - Servis - Renovácie MIP - Tlačiarne, Inkjet cartridge, Tonery Siemens Slovensko HBP Security ~ Spoľahlivá ochrana osôb a majetku. Handlovská energetika - výroba tepla spaľovaním drevenej štiepky FAIR Bojnice - Nábytkové komponenty, Nábytok a interiéry
Občianske združenie Človek v ohrození
Festival podporili:Spoluorganizátori:
MY NOVINY: HORNONITRIANSKE NOVINY24hod.sk - Online denník pre všetkýchDobrá víla - BojnicePrievidzaNET - internet bez obmedzeníregionPRESS, s.r.o. - PrievidzskoSkanskaSuperTričko.sk - veselé tričká s potlačouvatel - umelecko-produkčná agentúra Mesto Prievidza Kultúrne a spoločenské stredisko, Prievidza
Jeden svet 2010 | festival dokumentárnych filmov Jeden svet 2011
medzinárodný festival  
dokumentárnych filmov
15.-19. marca v Dome kultúry v Prievidzi 15.-19. marca
v Dome kultúry
v Prievidzi
26 filmov, 9 kategórií
Bohatstvo chudobných, JS pre školy, Máte právo vedieť, Pohľad späť, Slovenský dokument, Strety a stretnutia kultúr, Zaostrené na Irán a Afganistan, Zelené výzvy a Znášanlivý / Neznášanlivý.
Jeden svet     anketa
diskusie
súťaž
výstavy
Jeden svet
Jeden svet Festival organizuje občianske združenie Človek v ohrození, ktoré sa už viac ako 10 rokov zameriava na adresnú humanitárnu a rozvojovú pomoc, podporu ľudských práv a vzdelávacie a informačné aktivity.     Jeden svet ukážky
z filmov
ukážky z filmov

o festivale

filmy

hostia

sprievodné podujatia

program

archív

Facebook

YouTube

Picasa

mapa pomoci

ČVO

Jeden svět

filmy na ČT

O FESTIVALE

ÚVOD | ORGANIZÁTORI | VSTUPNÉ | KLUB DARCOV
Čísla 2011 | Najlepší film festivalu



Zájsť do kina a stráviť príjemný večer v iluzórnom prostredí mäkkých sedačiek, vône pukancov a hrdinov, ktorým to vždy vychádza presne tak ako potrebujú, je dobrým receptom na to, aby ste doma zaspali spokojne ukolísaní. Hýrivé farby, dokonalý zvuk, kostýmy ako uliate, akčne zostrihané upútavky na ďalšie filmy, pôsobivá hudba... Lepkavá ríša ilúzie vás pohltí a vám sa z nej nechce vrátiť späť do reality. Niet sa čomu čudovať, skutočný svet dokáže byť mimoriadne špinavý, otravný a krutý. Nedeje sa v ňom však príliš veľa dôležitých vecí na to, aby sme si ho až absurdne zjednodušovali?

Divákom, ktorým sa prejedla nafúknutá a spravidla prázdna bublina pudingov z Hollywoodu a ktorí majú hlad po autentických príbehoch, prináša 4. ročník festivalu Jeden svet filmy bez obalu a hrdinov bez masiek. Naši Supermani a Supermanky sú z mäsa a kostí a podliehajú zákonom fyziky. Sú veľmi zraniteľní – nechráni ich ani mejkap, ani silikón, ani trójsky kôň.

Neuveriteľné a pritom absolútne skutočné príbehy, z ktorých vám prebehne mráz po chrbte, pustíte slzu, či neveriacky vytreštíte oči nad absurdnosťou nespravodlivostí, na ktoré poukazujú. Na rozdiel od retušovaných a umelo zdokonalených hrdinov vám prinesú svoje príbehy bez obalu. Záznam niečoho, čo si nemôže dovoliť nič „na oblečenie“, niečoho, čo nemá masívnu reklamnú kampaň. Niečoho, čo aj tak žiadnu okrasu nepotrebuje.

Tohtoročný program Jedného sveta je mimoriadne pestrý. Nevyberajte si podľa obalu. Jediným je aj tak len zanietený postoj dokumentaristu. V bezfarebnej papierovej škatuli bez nadpisu sa môže ukrývať dôležitá informácia. Vyberajte podľa obsahu alebo podľa hrdinov, ktorí vám budú sympatickí a ktorí si zaslúžia obdiv a rešpekt.

Viac info o festivale Jeden svet


ORGANIZÁTORI


Filmový festival Jeden svet organizuje občianske združenie Človek v ohrození.
Človek v ohrození je nezisková, mimovládna organizácia, založená na Slovensku v roku 1999.
Našu činnosť rozdeľujeme do štyroch hlavných oblastí - humanitárna pomoc, rozvojová pomoc, podpora ľudských práv a vzdelávacie a informačné aktivity na Slovensku.
Našim poslaním je účinne pomáhať ľuďom, ktorí trpia dôsledkami prírodných katastrof, konfliktov a autoritárskych režimov za podpory širokej verejnosti. Prostredníctvom kultúrno-vzdelávacích podujatí a celkovej osvetovej činnosti sa snažíme informovať slovenskú verejnosť o závažných problémoch spoločnosti a zároveň ju osloviť, aby sa rôznymi formami zapojila do pomoci ľuďom v núdzi.
Od svojho vzniku sme vďaka partnerom a podporovateľom mohli pomôcť tisíckam ľudí v 22 krajinách sveta. Humanitárna pomoc smerovala do Čečenska, Česka, Haiti, Indonézie, Iránu, Kosova, Libanonu, Pakistanu, Rumunska, ale aj na Slovensko, Srí Lanku a do Srbska. Rozvojová pomoc do Afganistanu, Bosny a Hercegoviny, Kosova, na Kubu, do Rumunska, Srbska, Sudánu a na Ukrajinu. Podpora ľudských práv bola zameraná na pomoc v Čečensku, Barme, Bielorusku, na Kubu, v Moldavsku a Severnej Kórei.

Filmový festival Jeden svet v Prievidzi pripravujú Ivan a Matej Sýkorovci. Akékoľvek info získate alebo návrhy a pripomienky prosíme píšte mailom príp. nás kontaktujte na čísle 0905 98 46 46.

Viac info o občianskom združení Človek v ohrození


VSTUPNÉ

• Vstupné na blok filmov (poobedný alebo večerný): 1 €
• Celodenná permanentka: 2 €
• Festivalová permanentka: 5 €
Výťažok zo vstupného (= celá vyzbieraná suma) môže ísť vďaka podpore našich partnerov na pomoc v rámci zbierky Berkat.


KLUB DARCOV


Chcete pomôcť ľuďom v ohrození, ale máte pocit, že Váš príspevok by bol len kvapkou v mori? Staňte sa členom Klubu darcov občianskeho združenia Človek v ohrození! Členom klubu darcov sa môže stať každý, kto na pravidelnej mesačnej báze bude zasielať na účet združenia príspevok minimálne 2 €.
Cestou individuálneho darcovstva dokážeme spolu zmeniť život trpiacich k lepšiemu.
• 2 € 12-krát ročne umožnia výrobu sady učiteľských pomôcok pre vzdelávaciu dvojhodinovku o problémoch rozvojových krajín na troch slovenských školách,
• 2,50 € 12-krát ročne umožnia jednej afgánskej žene účasť na trojmesačnom kurze čítania a písania,
• 3,50 € 12-krát ročne zaistí stravu a lieky pre jedno dieťa kubánskeho politického väzňa na tri mesiace.
Vašimi príspevkami nám pomáhate vytvárať fond rýchlej pomoci, použiteľný v prípadoch humanitárnych kríz či neočakávaných udalostí. Financie z Klubu darcov sme v máji 2008 využili na pomoc obetiam cyklónu Nargis v Barme a v auguste 2008 na pomoc ľuďom postihnutým vojenským konfliktom v Gruzínsku. 2 000 € z príspevkov členov Klubu darcov sme použili na distribúciu humanitárnej pomoci pre obete zemetrasenia na Haiti v januári 2010. A 3 833 € išlo na aktivity SOS Pakistan - distribúcia humanitárnej pomoci pre ľudí postihnutých záplavami v auguste 2010.
Filmy na telo


Belal, Safia a Hasib Belal, Safia a Hasib
3 076 € zložených zo vstupného počas premietaní pre školy, vstupného od divákov a podpory partnerov umožní realizovať trom nevidiacim pacientom v Kábule transplantáciu očnej rohovky!
Viac info o zbierke Berkat.

Bolo nás... Arsy - Versy Festival na poobedných premietaniach navštívilo viac ako 1350 divákov. Školských premietaní sa zúčastnilo 2235 žiakov a študentov. Nakoniec sa na 38 projekciách premietalo spolu 36 filmov.
Čísla 2011.

Arsy - Versy Arsy - Versy
V hlasovaní divákov o najlepší film festivalu zvíťazila snímka Arsy - Versy.
Kompletné výsledky.

Fotogaléria Fotogaléria

Obchodík Obchodík
859,50 € výťažok z predaja v Obchodíku:
>20 € pre projekt Berkat - Šťastné lietajúce koberce
>100 € pre eRko – Euphrasia v Nairobi
>36,50 € pre ČvO
>603 € pre Berkat – projekt Maroko
>100 € pre Žudro – projekt AfterPhurikane
Čísla 2011.

Home    Top    O festivale    Organizátori    Vstupné    Klub darcov    Filmy    Video    Hostia    Sprievodné podujatia    Program    Archív

©2011 Ivan Sýkora & Matej Sýkora. All rights reserved. Powered by ISSO | Počítače - Internet - Servis - Renovácie.

Človek v ohrození       Jeden svet       Monitor       Rozvojové vzdelávanie       Člověk v tísni       Jeden svět       Skutečná pomoc       Varianty