ISSO - notebooky, počítačeMIP - tlačiarneAtos - IT riešeniaHandlovská energetikaHBP Security - bezpečnosťFair Bojnice - nábytokVatel - spoločenský a event marketing

Festival
organizuje
Berkat

BERKAT, občianske združenie

Spoluorganizátori:   KaSS Prievidza   Človek v ohrození            Záštita primátorky mesta Prievidza
Mediálni partneri:   HIT FM Rádio   MY Hornonitrianske noviny   Prievidza24   ECHO
Festival podporili:   24hod.sk   Ars Preuge   CRZ   Dajama   Diamantové deti   Dobrá víla
Novinky Prievidza   KCMN   OKI   PENAM   PrievidzaNET   RKC   Skanska   Slnko records   Tympany

 Jeden svet 2012 v Prievidzi Jeden svet 2012
medzinárodný festival  
dokumentárnych filmov
12.-17. marca v Dome kultúry v Prievidzi 12.-17. marec
Dom kultúry
Prievidza
31 filmov, 8 kategórií
Najlepšie minuloročné filmy, Cesty ku slobode, Ekoaktivizmus, JS deťom, Máte právo vedieť, Naša r/evolúcia, Slovenský dokument a Ženské svety.
Jeden svet     anketa
diskusie
súťaž
výstavy
Jeden svet
Jeden svet Festival Jeden svet na Slovensku organizuje Človek v ohrození, ktorý sa už viac ako 10 rokov zameriava na adresnú humanitárnu a rozvojovú pomoc, podporu ľudských práv a vzdelávacie a informačné aktivity.     Jeden svet ukážky
z filmov
ukážky z filmov

o festivale

filmy

hostia

sprievodné podujatia

program

archív

Facebook

Berkat

komu pomáhame?

chcem pomôcť!

daruj permanentku 1+1

O FESTIVALE

ÚVOD | ORGANIZÁTORI | VSTUPNÉ




12. ročník festivalu Jeden svet reflektuje trendy využívania moderných technológií, nových médií a sociálnych sietí; a to ako môžu ovplyvňovať geopolitické dianie vo svete (Arabská jar, Wikileaks...) Vďaka novým komunikačným technológiám si stále silnejšie uvedomujeme, že všetci sme obyvatelia jedného sveta. Festival si všíma filmové diela vytvorené vďaka digitálnym technológiám, či pokrývajúce témy súvisiace s aktuálnymi možnosťami spôsobu komunikácie o ľudských právach a video-aktivizmom. Svet v sieti nie je lapený, ale prepojený a slobodnejší – a festival Jeden svet chce prispieť k reflexii tejto dynamiky na Slovensku.

Okrem Bratislavy sa 12. ročník festivalu Jeden svet bude konať od decembra 2011 do marca 2012 vo viac ako 20 mestách na Slovensku v rámci prehliadky Jeden svet v regiónoch a Ozveny Jedného sveta.

Partnerské podujatie festivalu Jeden svět v Českej republike na Slovensku od roku 2000 organizuje občianske združenie Človek v ohrození. Generálnym partnerom slovenskej prehliadky je Nadácia Slovenskej sporiteľne.



ORGANIZÁTORI

Človek v ohrozeníNadácia Slovenskej sporiteľne

Filmový festival Jeden svet na Slovensku organizuje občianske združenie Človek v ohrození. Človek v ohrození je nezisková, mimovládna organizácia, založená v roku 1999, ktorá sa venuje humanitárnej pomoci, rozvojovej pomoci, podpore ľudských práv a vzdelávacím a informačným aktivitám na Slovensku.



Filmový festival Jeden svet v Prievidzi pripravuje občianske združenie Berkat.
Združili sme sa piati občania, aby sme kontrolovaní vlastným svedomím a pocitmi, hľadali v ľuďoch a v sebe to lepšie, čo v nás je. Sme spolok dobrovoľníkov v tom pravom slova zmysle. Snažíme sa získať financie, aby sme sa o ne mohli podeliť s tými, ktorí ich potrebujú oveľa viac ako my. Využívajúc princíp o inej sile jedného eura na Slovensku resp. v Európe voči krajinám, kde sa jeho dopad znásobí, zameriavame svoju pozornosť na pomoc do chudobných častí sveta ako sú Afganistan a Maroko, ale radi pomôžeme aj u nás doma!

Viac info o Berkate: www.berkat.sk


VSTUPNÉ

• Vstupné na film: 1 €
• Celodenná permanentka: 2,50 €
• Festivalová permanentka: 6 €
• Festivalová permanentka so štrikovanou ponožkou: 7 €
Špeciálna festivalová permanentka so štrikovanou ponožkou
Výťažok zo vstupného (= celá vyzbieraná suma) môže ísť vďaka podpore našich partnerov na pomoc v rámci verejnej zbierky Berkat pomáha.



Filmy na telo

Výťažok festivalu na aktivity Berkatu

Výťažok festivalu na aktivity Berkatu
Vynikajúci výťažok 3989,70 € určený pre aktivity Berkatu sa skladá zo vstupného, príspevkov do zbierky, predaja v Obchodíku či sponzorských darov... Túto pomoc považujeme za veľmi dôležitú, je pre nás súčasťou spolužitia v jednom svete. Hlavná časť pomoci bude zameraná na symbolické adopcie v marockej dedinke v Agouti a operácie očných rohoviek pacientom Afganistane. Konkrétne informácie budeme priebežne zverejňovať na stránke www.berkat.sk.

Bolo nás...

Bolo nás...
Festival v roku 2012 na premietaniach pre verejnosť navštívilo 1314 divákov. Školských premietaní sa zúčastnilo 1409 žiakov a študentov. Na 39 projekciách sa premietalo spolu 31 filmov.

5. ročník a Berkat
5. ročník a Berkat
Tento rok sa uskutoční v Prievidzi už jubilejný piaty ročník festivalu Jeden svet! Režisér Jaro Vojtek, ktorý bol hosťom festivalu v roku 2009, vtedy povedal, že po piatich rokoch sa stane festival etablovaným...
Prvýkrát však festival organizuje občianske združenie Berkat, ktoré bolo založené len minulý rok. Viac info o nás nájdete na www.berkat.

Komu pomáhame?

Komu pomáhame?
Výťažok z festivalu pôjde v plnej výške na účely verejnej zbierky Berkat pomáha a to konkrétne na transplantácie očných rohoviek nevidiacim v Afganistane a na pomoc miestnej komunite v horskej dedinke Agouti v Maroku.

Komu sme pomohli?

Komu sme pomohli?
Aj vďaka výťažku z minuloročného festivalu sa uskutočnilo päť úspešných transplantácií rohoviek. Miraz Gul, Safia, Hasib, Belal a Zia vďaka našej pomoci vidia! Viac info.

Obchodík Obchodík
Po minuloročnej premiére vám aj tento rok ponúkneme v Obchodíku Jeden svet rôzne vecičky, pričom výťažok z predaja ide na dobročinný účel.

Home      Top      O festivale      Vstupné      Filmy      Video      Hostia      Sprievodné podujatia      Program      Archív

©2012 Berkat Slovensko, o.z. All rights reserved. Powered by ISSO | Počítače - Internet - Servis - Renovácie.