ISSO - notebooky, počítačeMIP - tlačiarneAtos - IT riešeniaHandlovská energetikaHBP Security - bezpečnosťFair Bojnice - nábytokVatel - spoločenský a event marketing

Festival
organizuje
Berkat

BERKAT, občianske združenie

Spoluorganizátori:   KaSS Prievidza   Človek v ohrození            Záštita primátorky mesta Prievidza
Mediálni partneri:   HIT FM Rádio   MY Hornonitrianske noviny   Prievidza24   ECHO
Festival podporili:   24hod.sk   Ars Preuge   CRZ   Dajama   Diamantové deti   Dobrá víla
Novinky Prievidza   KCMN   OKI   PENAM   PrievidzaNET   RKC   Skanska   Slnko records   Tympany

 Jeden svet 2012 v Prievidzi Jeden svet 2012
medzinárodný festival  
dokumentárnych filmov
12.-17. marca v Dome kultúry v Prievidzi 12.-17. marec
Dom kultúry
Prievidza
31 filmov, 8 kategórií
Najlepšie minuloročné filmy, Cesty ku slobode, Ekoaktivizmus, JS deťom, Máte právo vedieť, Naša r/evolúcia, Slovenský dokument a Ženské svety.
Jeden svet     anketa
diskusie
súťaž
výstavy
Jeden svet
Jeden svet Festival Jeden svet na Slovensku organizuje Človek v ohrození, ktorý sa už viac ako 10 rokov zameriava na adresnú humanitárnu a rozvojovú pomoc, podporu ľudských práv a vzdelávacie a informačné aktivity.     Jeden svet ukážky
z filmov
ukážky z filmov

o festivale

filmy

hostia

sprievodné podujatia

program

archív

Facebook

Berkat

komu pomáhame?

chcem pomôcť!

daruj permanentku 1+1

SPRIEVODNÉ PODUJATIA

VÝSTAVY | DIVÁCKA ANKETA | SÚŤAŽ
VEREJNÁ ZBIERKA BERKAT POMÁHA | PREZENTÁCIA ČvO


VÝSTAVY

Fotografie: Medzi nami

Medzi nami Táto výstava je o ľuďoch. Žijú „medzi nami“, denne ich stretávame a predsa sú iní než väčšina z nás. Riadením osudu sa ocitli v krajných situáciách. Choroba, chudoba, rodinná tragédia... Starí, mladí, cigáni, bieli... Neprepadli zúfalstvu a bojujú zo všetkých síl. Preto im pomáhame. Výstava je zároveň aj vďakou všetkým, i malým, darcom, ktorých spojením vznikajú „veľké“ veci.
» Viac info na stránke www.ozmedzinami.sk

V stredu vás pozývame na diskusiu s Alanom Hyžom, predsedom OZ Medzi nami.


Karikatúry: Barma dnes

Barma dnes Harn Lay („barmský Shooty“) je karikaturista, ktorý v roku 1988 po študentských protestoch emigroval do Thajska, kde žije dodnes a do vlastnej krajiny má už vyše 20 rokov zakázaný vstup.
Jeho karikatúry reflektujú snahu miliónov Barmčanov o zmeny v krajine a reagujú na situáciu v Barme po zmanipulovaných voľbách v roku 2010 a odovzdaní moci novej „civilnej“ vláde v marci 2011.
» Viac info na stránke Človeka v ohrození

V sobotu si nenechajte ujsť film Proti prúdu – barmskí politickí väzni.



Divácka anketa o najlepší film festivalu

Tradičné hlasovanie divákov o najlepší film festivalu - hlasovať môže každý, vstupenky budú zároveň slúžiť ako hlasovacie lístky, vyplnené lístky sa budú žrebovať v tombole na záver festivalu v sobotu o 18:30.


Súťaž pre tých, ktorí hlasovali

Do súťaže budú zaradené vyplnené hlasovacie lístky z diváckej ankety o najlepší film festivalu. Ceny sa budú losovať z tomboly na záver festivalu.


Prezentácia Človeka v ohrození

Poslaním tejto neziskovej organizácie je účinne pomáhať ľuďom, ktorí trpia dôsledkami vojnových konfliktov, prírodných katastrof a autoritárskych režimov.
Viac informácií nájdete na www.clovekvohrozeni.sk.

Človek v ohrozeníNadácia Slovenskej sporiteľne



VEREJNÁ ZBIERKA BERKAT POMÁHA

Verejná zbierka Berkat pomáha je povolená Ministerstvom vnútra pod číslom SVS-OVVS3-2011/026169 na celom území Slovenska v termíne od 1.11.2011 do 31.10.2012. Účelom zbierky je získavanie finančných darov na podporné humanitárne a rozvojové práce v Afganistane, v Maroku, v etnickom Tibete v Číne a na Slovensku. Verejná zbierka sa vykonáva zhromažďovaním finančných prostriedkov na osobitný účet 2000175774/8330 vo Fio banke. Kompletný štatút zbierky a povolenie z Ministerstva vnútra.

Komu pomáhame?

Komu pomáhame?

Viac info o Berkate: www.berkat.sk



Filmy na telo

Výťažok festivalu na aktivity Berkatu

Výťažok festivalu na aktivity Berkatu
Vynikajúci výťažok 3989,70 € určený pre aktivity Berkatu sa skladá zo vstupného, príspevkov do zbierky, predaja v Obchodíku či sponzorských darov... Túto pomoc považujeme za veľmi dôležitú, je pre nás súčasťou spolužitia v jednom svete. Hlavná časť pomoci bude zameraná na symbolické adopcie v marockej dedinke v Agouti a operácie očných rohoviek pacientom Afganistane. Konkrétne informácie budeme priebežne zverejňovať na stránke www.berkat.sk.

Bolo nás...

Bolo nás...
Festival v roku 2012 na premietaniach pre verejnosť navštívilo 1314 divákov. Školských premietaní sa zúčastnilo 1409 žiakov a študentov. Na 39 projekciách sa premietalo spolu 31 filmov.

5. ročník a Berkat
5. ročník a Berkat
Tento rok sa uskutoční v Prievidzi už jubilejný piaty ročník festivalu Jeden svet! Režisér Jaro Vojtek, ktorý bol hosťom festivalu v roku 2009, vtedy povedal, že po piatich rokoch sa stane festival etablovaným...
Prvýkrát však festival organizuje občianske združenie Berkat, ktoré bolo založené len minulý rok. Viac info o nás nájdete na www.berkat.

Komu pomáhame?

Komu pomáhame?
Výťažok z festivalu pôjde v plnej výške na účely verejnej zbierky Berkat pomáha a to konkrétne na transplantácie očných rohoviek nevidiacim v Afganistane a na pomoc miestnej komunite v horskej dedinke Agouti v Maroku.

Komu sme pomohli?

Komu sme pomohli?
Aj vďaka výťažku z minuloročného festivalu sa uskutočnilo päť úspešných transplantácií rohoviek. Miraz Gul, Safia, Hasib, Belal a Zia vďaka našej pomoci vidia! Viac info.

Obchodík Obchodík
Po minuloročnej premiére vám aj tento rok ponúkneme v Obchodíku Jeden svet rôzne vecičky, pričom výťažok z predaja ide na dobročinný účel.

Home      Top      O festivale      Vstupné      Filmy      Video      Hostia      Sprievodné podujatia      Program      Archív

©2012 Berkat Slovensko, o.z. All rights reserved. Powered by ISSO | Počítače - Internet - Servis - Renovácie.