filmový festival Jeden svet v Prievidzi
Jeden svet

7. ročník festivalu dokumentárnych filmov
17. - 22. marec 2014 | Dom kultúry | Prievidza
Facebook
Berkat
komu pomáhame?
chcem pomôcť!
daruj permanentku 1+1

Hostia

ANDREA BEZÁKOVÁ | JANA ČAVOJSKÁ | ZUZANA HALÁNOVÁ
DANIEL LAURINC | JURAJ SMATANA | MATEJ SÝKORA | ROBERT KIRCHHOFF
VLADIMÍR KAMPF | VLADIMÍR ŠTEFANOVIČ



Andrea Bezáková (s. Bohdana, CJ)

Andrea Bezáková (s. Bohdana, CJ) Nadobudla svoje vzdelanie v odbore sociálna práca na TU v Trnave a absolvovala diplomovú prax v nemeckej organizácii Solwodi. Pôsobila v Prahe na projekte Magdala, ktorý sa venoval reintegrácii obetí obchodu s ľuďmi (OSL). Je členkou medzinárodných sietí na boj proti OSL (Renate, Coatnet). V súčasnosti je projektovou manažérkou projektu Stop trafficking v Slovenskej katolíckej charite v Bratislave a vedie súkromnú psychoterapeutickú prax v smere Logoterapia a existenciálna analýza.
Viac info @ STOP obchodovaniu s ľuďmi
Diskusia po filme Na bulvári zlomených snov vo festivalovú stredu od 17:30



Jana Čavojská

Jana Čavojská Vyštudovala právo, ale pracuje ako fotografka a píšuca reportérka. Za novinársku fotografiu získala niekoľko ocenení. Pri jej práci ju zaujímajú ľudia a ich príbehy kdekoľvek na svete. Momentálne hlavne okolo Dunaja. Snaží sa im rozumieť a slovami a fotografiami pravdivo ich zobraziť.
Viac info @ DanubeStory
Diskusia po filme danubeStory vo festivalový pondelok od 18:00



Zuzana Halánová

Zuzana Halánová Vyštudovala Dejiny umenia na Filozofickej fakulte UK, no teória ju nikdy veľmi nelákala. Hneď po skončení školy pracovala v rádiu Twist a neskôr v rádiu Expres ako redaktorka. Novinársku prácu na pár rokov prerušila a venovala sa PR. V roku 2010 začala študovať fotografiu na Institute tvůrčí fotografie v Opave, čo zásadne zmenilo jej život. Definitívne sa rozlúčila s marketingom a venovala sa fotografickým projektom. Súčasná práca pre SME je pre ňu ideálnym spojením jej dvoch „srdcových“ oblastí – žurnalistiky a fotografie.
Viac info @ Afriktivity
Diskusia po filme Dajte nám peniaze vo festivalový štvrtok od 18:00



Daniel Laurinc

Daniel Laurinc Vyštudoval Catalan Institute of Photography, ktorý zastupuje na rôznych fotografických festivaloch, ako je Sony World Photography Awards v Cannes alebo Visa Off v Perpignane. Získal rôzne štipendiá, vrátane workshopov s fotografmi z agentúry Magnum Antoine d'Agata a Bruce Gilden. Oba semináre boli zverejnené - prvý Atelierom de Visu a druhý Magnum Educational. V súčasnej dobe študuje na Institute tvůrčí fotografie v Opave.
Viac info @ Afriktivity
Diskusia po filme Dajte nám peniaze vo festivalový štvrtok od 18:00



Juraj Smatana

Juraj Smatana Stredoškolský učiteľ a protikorupčný aktivista, poslanec mestského zastupiteľstva v Považskej Bystrici. V nedávnych voľbách kandidoval na predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja. Na svojom blogu ma charakteristiku "Všetko je škola". Upozornil na niekoľko prešlapov samosprávy, zasadzuje sa za práva občanov a prevádzkuje stránku Považská Bystrica otvorene.
Viac info @ blog na sme.sk
Diskusia po filme Pánovi učiteľovi – Doddy a Juraj vo festivalový piatok od 17:30



Matej Sýkora

Matej Sýkora Pôsobil ako dobrovoľník Slovenskej katolíckej charity (SKCH) počas prípravy a realizácie trojmesačného počítačového kurzu YouDoToo pre žiakov, učiteľov a komunitných pracovníkov v okrese Adjumani na severe Ugandy. Zaujíma sa o tému rozvojovej pomoci, je členom Berkatu a podieľa sa na organizácií festivalu Jeden svet v Prievidzi.
Viac info @ blog na sme.sk
Diskusia po filme Na sever od slnka vo festivalovú sobotu od 18:00



Robert Kirchhoff

Robert Kirchhoff Študoval filmovú réžiu na Vysokej škole múzických umení v Bratislave. V roku 2002 založil a stále pôsobí ako riaditeľ nezávislej produkčnej spoločnosti atelier.doc. Pracuje aj ako producent a koproducent, spolupracoval na významných slovenských a českých filmoch, ktoré získali medzinárodné uznanie. Patria medzi ne tituly ako Nemoc tretej moci, Až do mesta Aš či Slepé lásky. Okrem filmárskej kariéry sa venuje pedagogickej činnosti. Pôsobí aj ako lektor filmových kurzov na letných filmových školách.
Viac info @ atelier.doc
Diskusia po filme Kauza Cervanová vo festivalový utorok od 17:00



Vladimír Kampf

Vladimír Kampf Novinár, fotograf a dokumentarista. Pred svojou žurnalistickou kariérou strávil niekoľko rokov na Dunaji ako lodník. Po získaní mnohých žurnalistických a fotografických ocenení doma i v zahraničí sa opäť vrátil k rieke. V minulosti tiež pozeral z paluby na brehy a predstavoval si, kto a ako žije pri Dunaji.
Viac info @ DanubeStory
Diskusia po filme danubeStory vo festivalový pondelok od 18:00



Vladimír Štefanovič

Vladimír Štefanovič Svoju profesijnú kariéru začal ako robotník - frézar v kysuckej fabrike na výrobu ložísk. Pred Novembrom '89 prešiel viacerými povolaniami. Po revolučných premenách vykonával do roku 1993 funkciu prednostu Okresného úradu v Topoľčanoch. Nové pomery mu umožnili absolvovať dve odborné stáže v USA. Bol šéfredaktorom a neskôr i vydavateľom regionálnych novín - týždenníka Dnešok v Topoľčanoch. Za najužitočnejšiu ľudskú vlastnosť pokladá zvedavosť doplnenú rozvážnou pochybovačnosťou a zmyslom pre tolerantné konanie fair play. Dnes doháňa zmeškané uplatňovanie tohto postoja k svetu cestovaním po Slovensku i blízkom a vzdialenejšom zahraničí, pokiaľ mu to dovoľuje osobný účet v banke.
Prezentácia fotiek a diskusia po filme Prekliatie prírodných zdrojov vo festivalovú sobotu od 16:00


 

Komu pomáhame
Komu pomáhame
Výťažok z minuloročného festivalu vo výške 4848,50 € bol darovaný na účely verejnej zbierky Berkat pomáha a to konkrétne na transplantácie očných rohoviek nevidiacim v Afganistane a na pomoc miestnej komunite v horskej dedinke Agouti v Maroku.


Filmy na mape

Bolo nás 3263
Bolo nás
Minuloročný festival na premietaniach pre verejnosť navštívilo 1564 divákov. Doobedné školské premietania si pozrelo 1699 žiakov a študentov. Na 38 projekciách sme premietali 25 filmov.

Obchodík
Obchodík
Aj tento rok vám v Obchodíku Jeden svet ponúkneme rôzne vecičky, pričom výťažok z predaja ide na zbierku Berkat pomáha.

2% z dane pre Berkat
2% z dane pre Berkat
Darujte 2% z vašich daní Berkatu a darujete zrak v Afganistane alebo štúdium v Maroku! Garantujeme vám, že váš príspevok bude v plnej výške použitý na transplantácie očných rohoviek alebo na štúdium na „college“. Viac info nájdete na www.berkat.sk.

<      ^      O festivale      Filmy      Hostia      Sprievodné podujatia      Program      Archív

© 2014 BERKAT      Powered by ISSO | Počítače - Internet - Servis - Renovácie