filmový festival Jeden svet v Prievidzi
Jeden svet

7. ročník festivalu dokumentárnych filmov
17. - 22. marec 2014 | Dom kultúry | Prievidza
Facebook
Berkat
komu pomáhame?
chcem pomôcť!
daruj permanentku 1+1

Sprievodné podujatia

FOTOVÝSTAVY: AFRIKTIVITY | ĽUDSKÉ PRÁVA | YOUDOTOO
MOŽNOSŤ POMÁHAŤ: ZBIERKA VECÍ | 2% Z DANE | VEREJNÁ ZBIERKA
SPESTRENIE PROGRAMU: GIFT BOX | DIVÁCKA ANKETA



Fotovýstava Afriktivity (na námestí)

Fotovýstava Afriktivity (na námestí)
Afriktivity je fotograficko-dokumentárny projekt, ktorého autormi sú Zuzana Halánová a Daniel Laurinc. Ich cieľom je dokumentovať vybrané lokality v Afrike a mapovať činnosť slovenských organizácií a ich terénnych pracovníkov, ktorí tu pôsobia. Slovensko ako člen Európskej únie je povinné pomáhať rozvojovým krajinám a každoročne zo svojho rozpočtu vyčleňuje finančné prostriedky určené na túto činnosť. Financie sú distribuované prostredníctvom SlovakAid. Rovnako ako ostatní členovia EÚ, aj my sme si zvolili krajiny, pre ktoré je táto pomoc určená.


Fotovýstava Ľudské práva v rozvojovej spolupráci

Fotovýstava Ľudské práva v rozvojovej spolupráci
Keňa, Afganistan, Južný Sudán, Rwanda, Indonézia, Gruzínsko... Autori fotiek nie sú obyčajnými cestovateľmi po európskych metropolách. Hovoria o tom ich fotografie z netradičných destinácií, z ktorých väčšina patrí k najchudobnejším krajinám sveta. Fotografie poukazujú na prepojenosť ľudských práv a rozvoja týchto krajín sveta. 3. ročník fotosúťaže „Ľudské práva v rozvojovej spolupráci“ organizovala Platforma mimovládnych rozvojových organizácií (MVRO).


Fotovýstava YouDoToo z Ugandy

Fotovýstava YouDoToo z Ugandy
Výstava fotografií z projektu YouDoToo, v rámci ktorého bola na základnej škole v dedinke Unna na severe Ugandy vybudovaná počítačová učebňa. Súčasťou projektu podporeného UNESCOm, Úradom vlády SR a Slovenskou katolíckou charitou (SKCH) bol aj trojmesačný kurz pre miestnych žiakov a učiteľov.


Zbierka vecí od ihly až po bicykel

Zbierka vecí od ihly až po bicykel
Možnosti pomôcť tento rok na festivale premiérovo doplní zbierka vecí od ihly až po bicykel pre občianske združenie Maják zo Zlatých Moraviec. Ako názov zbierky napovedá, priniesť môžete čokoľvek, čo ešte môže byť pre niekoho užitočné. Vyzbierané veci budú do Majáku po festivale odvezené a následne poslúžia tým, ktorí to potrebujú. Zaujímavým konceptom Majáku je, že darované veci si musia koneční užívatelia najskôr odpracovať.


Gift box - ľudia nie sú na predaj

Gift box - ľudia nie sú na predaj
Kampaň ľudia nie sú na predaj – Gift box Slovakia realizuje Slovenská katolícka charita a MVSR v spolupráci so Stop the traffik a UN.GIFT, ktorí prišli s touto myšlienkou, aby povedali verejnosti o obchodovaní s ľuďmi. Toto je iba začiatok. Ak chceme zastaviť nákup a predaj ľudí, potrebujeme, aby každý človek vedel, čo obchodovanie s ľuďmi je a čo môže robiť.


Divácka anketa o najlepší film festivalu

Divácka anketa o najlepší film festivalu
Každoročné hlasovanie divákov o najlepší film festivalu - hlasovať môže každý. Pripomeňte si najlepšie filmy festivalu v roku 2013.


2% z dane pre Berkat


Darujte 2% z vašich daní Berkatu a darujete zrak v Afganistane alebo štúdium v Maroku
Váš príspevok bude v plnej výške použitý na transplantácie očných rohoviek alebo na štúdium na „college“. Viac info nájdete na našej stránke.


Verejná zbierka Berkat pomáha

Verejná zbierka Berkat pomáha
Garantujeme vám, že 100% vašich príspevkov je využitých na účely verejnej zbierky
Všetky dary idú priamo do čistého výnosu zbierky. Ak si napríklad kúpite bábiku na podporu programu transplantácie rohoviek, celá suma vášho daru ide priamo na nákup rohovky.
Viac info o Berkate: www.berkat.sk


 

Komu pomáhame
Komu pomáhame
Výťažok z minuloročného festivalu vo výške 4848,50 € bol darovaný na účely verejnej zbierky Berkat pomáha a to konkrétne na transplantácie očných rohoviek nevidiacim v Afganistane a na pomoc miestnej komunite v horskej dedinke Agouti v Maroku.


Filmy na mape

Bolo nás 3263
Bolo nás
Minuloročný festival na premietaniach pre verejnosť navštívilo 1564 divákov. Doobedné školské premietania si pozrelo 1699 žiakov a študentov. Na 38 projekciách sme premietali 25 filmov.

Obchodík
Obchodík
Aj tento rok vám v Obchodíku Jeden svet ponúkneme rôzne vecičky, pričom výťažok z predaja ide na zbierku Berkat pomáha.

2% z dane pre Berkat
2% z dane pre Berkat
Darujte 2% z vašich daní Berkatu a darujete zrak v Afganistane alebo štúdium v Maroku! Garantujeme vám, že váš príspevok bude v plnej výške použitý na transplantácie očných rohoviek alebo na štúdium na „college“. Viac info nájdete na www.berkat.sk.

<      ^      O festivale      Filmy      Hostia      Sprievodné podujatia      Program      Archív

© 2014 BERKAT      Powered by ISSO | Počítače - Internet - Servis - Renovácie