filmový festival Jeden svet v Prievidzi BERKAT Človek v ohrození
Jeden svet
9. ročník festivalu dokumentárnych filmov
14. - 19. marec 2016 | Dom kultúry | Prievidza
Facebook
Berkat
komu pomáhame?
chcem pomôcť!
daruj permanentku 1+1

O festivale


Férovejší svet
Je férové, ak vyhadzujeme potraviny a každý deviaty človek na planéte chodí spať hladný? Stojí nám lacnejší benzín za to, aby vyhynuli gorily v Kongu? Aj tieto otázky by sme si mali klásť, ak chceme žiť v spravodlivom svete.
Naše každodenné spotrebiteľské rozhodnutia vplývajú na kvalitu nášho života, ale aj života ľudí v rozvojových krajinách. Tak ako to naznačuje vizuál festivalu Jeden svet – to, koľko vody z pomyselného pohára odpijeme na našej strane zemegule, ovplyvňuje množstvo vody na jej opačnom konci.
Porušovanie práv civilistov v konfliktných zónach v Sýrii a Lýbii, ale tiež súčasné dianie v Čečensku, Abcházsku či Podnestersku, kontroverzné témy, ako je používanie dronov alebo príbeh Edwarda Snowdena.
Rusko, Ukrajina, Bielorusko, Irán, Honkong, či Zimbabwe – všade tam žijú obdivuhodní ľudia, ktorých Cesty ku slobode sú rôzne a veľmi náročné.
Sme schopní spolunažívať s menšinami či s imigrantmi? Alebo sa bojíme inakosti? Diskriminujeme? Spoluvytvárame férový svet, v ktorom majú miesto aj tí, čo sú na úteku zo svojich krajín?
Bez cukru, bez civilizácie, v spoločnosti zvierat na dánskej biodynamickej farme...Aj takto sa dá žiť.


Vstupné

Vstupné v podobe troch druhov permanentiek


Organizátori


Filmový festival Jeden svet v Prievidzi organizuje občianske združenie Berkat
Chceme malou troškou prispieť k zlepšeniu stavu sveta. Drobnými, ale konkrétnymi aktivitami pomôcť ľuďom kdekoľvek na svete. Adresne a efektívne použiť získané prostriedky na zlepšenie ich života. Využívajúc princíp o inej sile jedného eura na Slovensku resp. v Európe voči krajinám, kde sa jeho dopad znásobí, zameriavame svoju pozornosť na pomoc do chudobných častí sveta.
Viac info o Berkate: www.berkat.sk

Človek v ohrození
Slovenská sporiteľňa

Filmový festival Jeden svet na Slovensku organizuje občianske združenie Človek v ohrození
Človek v ohrození je nezisková, mimovládna organizácia, založená v roku 1999, ktorá sa venuje humanitárnej pomoci, rozvojovej pomoci, podpore ľudských práv a vzdelávacím a informačným aktivitám na Slovensku. Generálnym partnerom festivalu je Slovenská sporiteľňa.
Viac info o Človeku v ohrození: www.clovekvohrozeni.sk
Jeden svet aj v ďalších regiónoch: www.jedensvet.sk


 

Udalosť na Facebooku

Horúce témy

2% z dane pre BERKAT
2% z dane pre Berkat
Darujte 2% z vašich daní BERKATu a 100% vášho daru pomôže! Ako poďakovanie vám darujeme permanentku na Jeden svet pre 2 osoby a ročný čitateľský preukaz do novej BERKAT knižnice. Viac info nájdete na www.berkat.sk.

Bolo nás presne 2500
Bolo nás 2500
Minuloročný festival na premietaniach pre verejnosť navštívilo 1068 divákov. Doobedné školské premietania si pozrelo 1432 žiakov a študentov. Na 37 projekciách sme premietali 33 filmov.

Obchodík
Obchodík
Tak ako každý rok, aj tentokrát vám v Obchodíku Jeden svet ponúkneme rôzne vecičky, pričom výťažok z predaja ja darovaný na aktivity v rámci zbierky BERKAT pomáha.

Generálny partner
Slovenská sporiteľňa
Generálnym partnerom festivalu Jeden svet na Slovensku je Slovenská sporiteľňa.

<      ^      O festivale      Filmy      Hostia      Sprievodné podujatia      Program      Archív

© 2016 BERKAT      Powered by ISSO | Počítače - Internet - Servis - Renovácie