filmový festival Jeden svet v Prievidzi BERKAT Človek v ohrození
Jeden svet
9. ročník festivalu dokumentárnych filmov
14. - 19. marec 2016 | Dom kultúry | Prievidza
Facebook
Berkat
komu pomáhame?
chcem pomôcť!
daruj permanentku 1+1

Sprievodné podujatia

FOTOVÝSTAVY: ĽUDSKÉ PRÁVA A DÔSTOJNÝ ŽIVOT | ŽIVÉ TVÁRE
MOŽNOSŤ POMÁHAŤ: VEREJNÁ ZBIERKA BERKAT POMÁHA | 2% Z DANE
EXTRA: BERKAT KNIŽNICA | POWER COFFEE | TED TALKS | PREMIETAJ AJ TY



Fotovýstava o ľudských právach a rozvoji

Fotovýstava o ľudských právach a rozvoji
Počas celého festivalu Jeden svet si budete môcť pozrieť dve výstavy Platformy mimovládnych rozvojových organizácií (MVRO). Do rozvojových krajín budete môcť nazrieť pohľadom na fotografie zo súťaže amatérskych fotografov s názvom Ľudské práva v rozvojovej spolupráci. Druhá časť expozície bude patriť výstave s názvom Dôstojný život pre všetkých, ktorá verejnosti predstaví víťazné novinárske články a fotografie profesionálnych fotografov na podobnú tému. Obe súťaže sa konali v rámci Európskeho roka rozvoja 2015.


Fotovýstava Živé tváre Madagaskaru

Fotovýstava Živé tváre Madagaskaru
O Madagaskare sa často hovorí ako o ostrove s očarujúcou prírodou, plnou rozprávkových baobabov, a lemurov, s belasými plážami a exotickými pralesmi. Je to však predovšetkým krajina obývaná ľuďmi, ktorých kultúra je zmesou ázijských a afrických vplyvov, ľuďmi so svojimi snami, každodennými starosťami a radosťami, názormi na život a na svet. Ľudia, ktorí napriek tomu, že žijú na druhej strane planéty, sú nám možno viac podobní ako si myslíme.
Autorkou je Lenka Čavojská, dobrovoľníčka organizácie GLEN: "Dúfam, že prostredníctvom tejto výstavy návštevníci spoznajú Madagaskar očami jeho obyvateľov, pôvodných aj prisťahovaných a v ich predstavách nadobudne konkrétnejšiu podobu."


Verejná zbierka Berkat pomáha

Verejná zbierka Berkat pomáha
Garantujeme vám, že 100% vašich príspevkov je využitých na účely verejnej zbierky!
Všetky dary idú priamo do čistého výnosu zbierky. Ak si napríklad kúpite bábiku na podporu programu transplantácie rohoviek, celá suma vášho daru ide priamo na nákup rohovky.
Viac info o Berkate: www.berkat.sk



2% z dane pre Berkat


Darujte 2% z vašich daní Berkatu a 100% vášho daru pomôže!
Váš príspevok bude v plnej výške použitý na transplantácie očných rohoviek v Kábule alebo na štúdium na „college“ v Agouti, prípadne iný účel z aktuálnych možností pomoci. Viac info nájdete na našej stránke.



Berkat knižnica

Berkat knižnica
Spájame myšlienku čítania - využitia zaujímavých kníh zo súkromných knižníc za výťažok = 100% ceny, ktorý v plnej výške pomôže v rámci dlhodobých aktivít Berkatu.
Viac info na stránke www.kniznica.berkat.sk



POWER COFFEE


"Prekonali sme mnohé prekážky, precestovali svetové plantáže. Cieľ bol jednoduchý. Nájsť a vytvoriť bezchybnú kávu." ... ponúkame vám možnosť ochutnávky kvalitnej kávy počas festivalu v našom Obchodíku.
Téma ži-JEME zdravo vo festivalový štvrtok



TED TALKS hodné šírenia

TED TALKS hodné šírenia
Z video rozprávaní "talks" na množstvo tém z rôznych oblastí nášho života, sme vybrali tie, ktoré nás najviac zaujali a tématicky sa hodia k programu festivalu.



Premietaj aj ty

Premietaj aj ty
Občianske združenie Človek v ohrození prináša projekt Premietaj aj ty počas celého roka! Cieľom projektu je, aby čo najviac ľudí malo možnosť zhliadnuť vybrané dokumentárne filmy o zaujímavých témach z archívu medzinárodného filmového festivalu Jeden svet. Ponúkame vám dokumentárne filmy, ktoré si môžete zadarmo objednať a premietať ich u seba doma, v škole, v práci pre vašich známych alebo môžete usporiadať verejnú projekciu vo vašej obci pre širšiu verejnosť.
Viac info na stránke www.jedensvet.sk



 

Udalosť na Facebooku

Horúce témy

2% z dane pre BERKAT
2% z dane pre Berkat
Darujte 2% z vašich daní BERKATu a 100% vášho daru pomôže! Ako poďakovanie vám darujeme permanentku na Jeden svet pre 2 osoby a ročný čitateľský preukaz do novej BERKAT knižnice. Viac info nájdete na www.berkat.sk.

Bolo nás presne 2500
Bolo nás 2500
Minuloročný festival na premietaniach pre verejnosť navštívilo 1068 divákov. Doobedné školské premietania si pozrelo 1432 žiakov a študentov. Na 37 projekciách sme premietali 33 filmov.

Obchodík
Obchodík
Tak ako každý rok, aj tentokrát vám v Obchodíku Jeden svet ponúkneme rôzne vecičky, pričom výťažok z predaja ja darovaný na aktivity v rámci zbierky BERKAT pomáha.

Generálny partner
Slovenská sporiteľňa
Generálnym partnerom festivalu Jeden svet na Slovensku je Slovenská sporiteľňa.

<      ^      O festivale      Filmy      Hostia      Sprievodné podujatia      Program      Archív

© 2016 BERKAT      Powered by ISSO | Počítače - Internet - Servis - Renovácie