filmový festival Jeden svet v Prievidzi BERKAT Človek v ohrození
Jeden svet
10. ročník festivalu dokumentárnych filmov
13. - 18. marec 2017 | Dom kultúry | Prievidza
Facebook
Berkat
komu pomáhame?
chcem pomôcť!
daruj permanentku 1+1

Sprievodné podujatia

FOTOVÝSTAVY: 10 ROKOV DEPAUL | 10 ROKOV JEDNÉHO SVETA
MOŽNOSŤ POMÁHAŤ: BERKAT POMÁHA | 2% Z DANE
EXTRA: TED TALKS | PREMIETAJ AJ TY



Fotovýstava 10 rokov Depaul Slovensko

Fotovýstava 10 rokov Depaul Slovensko
"Kde bolo, tam bolo, bola raz jedna nocľaháreň..." Takto nejako by sa mohol začať príbeh organizácie Depaul Slovensko, ktorý trvá už 10 rokov. Pri tej príležitosti pripravili výstavu fotografií, ktorá zachytáva míľniky organizácie, ako aj osudy niektorých ľudí bez domova.
Vďaka podpore mnohých ľudí príbeh Depaulu pokračuje. Čo je však podstatnejšie, pokračujú príbehy mnohých ľudí žijúcich na ulici. Podpora a pomoc od verejnosti im dáva nádej na návrat späť do bežného života, ako aj šance na nový začiatok.
Viac info o Depaul Slovensko



Fotovýstava 10 rokov Jedného sveta v Prievidzi

Fotovýstava 10 rokov Jedného sveta v Prievidzi
Regionálny filmový festival Jeden svet bude tento rok v Prievidzi jubilejný desiatykrát. Ani sa nezdá, ako rýchlo to ubehlo... Jeden svet priniesol stovky filmov, desiatky diskusií a tiež veľa predaných mufín v obchodíku. :-)
V niečom sa zmenil, v mnohom zostal 10 rokov rovnaký. Demokracia v Bielorusku či boj o nerastné suroviny v afrických krajinách ako "klasické" ľudskoprávne témy pretrvávajú. V posledných rokoch rezonujú otázky o udržateľnosti životného prostredia či životnom štýle. Najnovšou horúcou témou je extrémizmus a propaganda.
Pripravili sme pre vás výstavu festivalových fotiek za uplynulých 10 ročníkov, pozrieť si ju môžete na veľkom elektronickom panely vo foyeri Domu kultúry.


Berkat pomáha

Berkat pomáha
Garantujeme vám, že 100% vašich darov je využitých priamo na deklarované účely!
Ak si napríklad kúpite bábiku na podporu programu transplantácie rohoviek, celá suma vášho daru ide priamo na nákup rohovky.
Viac info o Berkate



2% z dane pre Berkat


Darujte 2% z vašich daní Berkatu a 100% vášho daru pomôže!
Váš príspevok bude v plnej výške použitý na transplantácie očných rohoviek v Kábule alebo na štúdium na „college“ v Agouti, prípadne iný účel z aktuálnych možností pomoci. Viac info nájdete na našej stránke.



TED TALKS hodné šírenia

TED TALKS hodné šírenia
Z video rozprávaní "talks" na množstvo tém z rôznych oblastí nášho života, sme vybrali tie, ktoré nás najviac zaujali a tématicky sa hodia k programu festivalu.



Premietaj aj ty

Premietaj aj ty
Občianske združenie Človek v ohrození prináša projekt Premietaj aj ty počas celého roka! Cieľom projektu je, aby čo najviac ľudí malo možnosť zhliadnuť vybrané dokumentárne filmy o zaujímavých témach z archívu medzinárodného filmového festivalu Jeden svet. Ponúkame vám dokumentárne filmy, ktoré si môžete zadarmo objednať a premietať ich u seba doma, v škole, v práci pre vašich známych alebo môžete usporiadať verejnú projekciu vo vašej obci pre širšiu verejnosť.
Viac info na stránke www.jedensvet.sk



 

2% z dane pre BERKAT
2% z dane pre Berkat
Darujte 2% z vašich daní BERKATu a 100% vášho daru pomôže! Ako poďakovanie vám darujeme permanentku na Jeden svet pre 2 osoby. Viac info nájdete na www.berkat.sk.

Bolo nás 2827
Bolo nás 2827
Minuloročný festival na premietaniach pre verejnosť navštívilo 1053 divákov. Doobedné školské premietania si pozrelo 1774 žiakov a študentov. Na 37 projekciách sme premietali 28 filmov.

Obchodík
Obchodík
Tak ako každý rok, aj tentokrát vám v Obchodíku Jeden svet ponúkneme rôzne vecičky, pričom výťažok z predaja ja darovaný na aktivity v rámci zbierky BERKAT pomáha.

Generálny partner
Nadácia Slovenskej sporiteľne
Generálnym partnerom festivalu Jeden svet na Slovensku je Nadácia Slovenskej sporiteľne.

<      ^      O festivale      Filmy      Hostia      Sprievodné podujatia      Program      Archív

©2017 BERKAT      Powered by ISSO | Počítače - Internet - Servis - Renovácie